Zanimivosti

Poslastice za naše lase

mo
26. 3. 2016, 10.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Opoldne pica, vmes tablica čokolade in zvečer po možnosti že pripravljena hrana iz mikrovalovne pečice – vse to telesu prav nič ne ugaja in se nam bo prej ali slej maščevalo.

dreamstime
V naših krajih tako priljubljeni brokoli je zaradi vsebnosti vitamin C za lase zlata vreden.

Brez vitaminov, mineralnih snovi in oligoelementov našemu organizmu primanjkuje moči, saj celice niso pravilno preskrbljene z energijo. Posledice so vidne kaj hitro: lasje izgubijo lesk in volumen ter postanejo ohlapni. Najboljša zaveznika las, nohtov in kože sta namreč vitamin B in biotin, ki pomagata pri izgradnji keratina v laseh in nohtih. In kje lahko najdemo ti dve sestavini?

Na prvem mestu je ananas – ta eksotični sadež je bogat tudi s kalijem, železom in cinkom, takoj za njim pa je po pomembnosti za lase avokado, vsebuje prav tako veliko vitamina B in biotina. Za zajtrk pogosto jemo ovsene kosmiče in lasje so nam za to hvaležni, saj jih tako oskrbimo z vitaminoma B2 in B6, skrbnikoma zdravja telesa in las.

Marles_jurebanfi

Njena.si

Vse, kar morate vedeti o montažni gradnji

Kadar naročamo kitajsko hrano, naj vsebuje gobe šitake, bombo vitamina B. 

Kvas vsebuje veliko lepotilnega vitamina H, znanega tudi pod imenom biotin – ta ne krepi le las, temveč tudi nohte.

Vsaj občasno si na jedilniku omislimo morske alge, ki vsebujejo okoli 40 vrst mineralnih snovi in oligoelementov; med lupinarji pa so za lase najboljši škampi, ki vsebujejo veliko cinka, pomembnega minerala, ki zagotavlja svetleče in polne lase. (mo, foto: dreamstime)