Zanimivosti

Bodite prava zvezda piknika!

K. Š.
2. 7. 2019, 15.00
Deli članek:

Da boste res uživali v družbi gostitelja, si pripravite načrt, kako bo izgledal letošnji piknik za vas in vaše najdražje. Lahko se na piknik odpravite le v družbi ljubljene osebe ali pa zabavo načrtujete za širši krog ljudi. V vsakem primeru bodite pozorni na nekaj detajlov, ki bodo vašemu druženju dodali piko na i.

Arhiv
Navdušite z obloženo mizo

Izbira lokacije

Če imate dovolj veliko teraso, si lahko piknik privoščite kar tam, sicer pa košaro za piknik in odejo pod roko pa na bližnji travnik. Izberite lokacijo, ki ni preblizu vode, saj boste sicer obkroženi s komarji; previdno pa tudi s kurjenjem v naravi, saj to ni dovoljeno povsod. Če ste večja družba, je bolje, da piknik prostor najamete.

Trik za hlajenje pijače

Če vam v hladilni torbi zmanjka prostora, si lahko pomagate tako, da vedro napolnite s hladno vodo – če imate možnost, tudi s kockami ledu – in dodajte žličko soli. Reakcija soli z vodo bo pri hlajenju pijače učinkovitejša.

Pozor pri hrani!

Da se vam hrana ne bo pokvarila, poskrbite za pravilno shranjevanje. Ne pozabite, da je hrana ob vročini uporabna manj časa, zato hladno hrano hranite pri temperaturi do sedem stopinj.

Sestava menija

Vas zanima, kaj na pikniku ne sme manjkati? Seveda se vse začne in konča pri izvrstnem mesu na žaru. Kar se tiče mesnih izdelkov izbira navadno ni težka: čevapčiči, ražnjiči, pleskavice, hrenovke, perutnina. Z naštetim navadno ne morete zgrešiti, vsakega po malo, seveda pa lahko določeno stvar tudi izpustite ali pa prilagodite željam gostov. Kaj pa količine? Pri povprečnemu odraslemu človeku in pod pogojem da bomo na pikniku stregli tudi priloge (solata, zelenjava, pečen krompir ...) naj bi bilo med 350 in 500g več kot dovolj. Poskrbite tudi, da bo imelo meso poseben okus, ki bo navdušil vaše goste. Zato ga prej ustrezno marinirajte in mu dodajte fantastičen okus.

Kruh

Naj bodo to sveže žemljice, francoske bagetke, ali tortiljice, ki jih napolnimo z zanimivimi, svežimi in slastnimi sestavinami, kot npr. hladen piščanec, pečeni rakci, pečen puran, pečena šunka, kuhana jajčka, olive... Kruh je vedno najbolj primerna osnova za piknik prigrizke.

Tudi siri so zaželeni

Sir je prav tako nepogrešljiv za piknike v naravi. Je zelo primeren za pakiranje v košarice, ne glede ali izberemo trde ali mehke sire, kot npr. brie, ki se lepo ujema s svežim in suhim sadjem. Siri za mazanje so lahko tudi dobra osnova za razne omakice, v katere lahko namakamo sveže narezano zelenjavo. Ob tem vedno priskočita na pomoč tudi kečap Zvezda in majoneza Zvezda, ki sta zares pravi zvezdi vsakega dobrega piknika.

Za piko na i: sveže sadje

Zaključite piknik s pripravljenim svežim sadjem, ki ga lahko shranite v plastičnih posodicah, kot so recimo jagode ali grozdje. Piknik košarico lahko napolnite tudi s sadnimi solatami ali suhim sadjem kot so suhe fige, marelice, slive, ki jim dodate še malo lešnikov, mandljev, orehov ali drugih oreščkov. Tako pa lahko z malce domišljije sadje postrežete tudi vašim gostom.

Arhiv
Nabodalca naj bodo sočna

Estrada

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Zanimivosti

botoks1 shutter
Instagramov obraz

Najstnice polnila naročijo na spletu in si jih vbrizgavajo kar same

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!