Tudi tako preprosto reč, kot sta gin in tonik, se da zaplesti.
Včasih so gin s tonikom sestavljali gin, tonik, nekaj ledu in kak krhelj limone. Potem se je nekdo spomnil vanj vtakniti kumaro, in svet se je razdelil, kot pri čokoladi z rozinami ali brez njih. Nekje vmes je mešanje gina s tonikom postala znanost. Ali pa vsaj ustvarjalni izziv. Okusi ginov so različni, tonikov še bolj, domišljija tistih, ki jih mešajo, pa neskončna. In tem je bilo namenjeno tekmovanje v ljubljanski Zorici. Izmed 32 receptov so izbrali polovico junakov, ki je svoje zvarke predstavili v živo, najbolje pa se je izkazal Gal Pilko, ki stavi na gin Hendricks, navaden tonik Thomas Henry, domač bazilikin sirup, tinkturo črnega popra (poper, namočen v 50-% etanolu) in sodo z okusom lubenice. Pa na zdravje – in v tej poletni vročini ne pozabite tudi na vodo.