Pregled

FOTO: Hollywoodski škandali, ki so se zgodili v neposrednih prenosih

M. V.
31. 3. 2022, 20.02
Posodobljeno: 31. 3. 2022, 20.13
Deli članek:

Ker je letos na podelitvi oskarjev bolj kot nagrajenci odmevala klofuta, ki jo je Will Smith prisolil Chrisu Rocku, ki je povedal neokusno šalo na račun njegove plešaste žene Jade Pinkett Smith, smo se spomnili še nekaj drugih hollywoodskih škandalov, ki so se zgodili v živem prenosu po televiziji.

Reuters
Škandalozni poljub pevk Britney Separs in Madonne leta 2003.

POBEGLA DOJKA

Reuters
Razgaljena dojka Janet Jackson je prinesla zamik v neposrednih prenosih.

Eden najbolj šokantnih hollywoodskih incidentov v živo se je zgodil v neposrednem prenosu Super Bowla leta 2004, ko sta ob polčasu nastopila Janet Jackson in Justin Timberlake. Na koncu pesmi Rock Your Body je mladi pevec (na videz po nesreči) odtrgal del Janetinega kostuma na zelo neprimernem mestu – in za kako sekundo po televiziji razgalil njeno z nakitom okrašeno desno dojko. »Nipplegate« je sprožil neverjeten odziv gledalcev, ki so se zgražali nad moralnim propadom Amerike, nekatere medijske hiše so prenehale predvajati Janetine pesmi, televizijska hiša CBS je dobila pol milijona dolarjev kazni (pozneje je višje sodišče to sicer razveljavilo), pri prenosih v živo pa so uvedli nekajsekundni zamik. Janet se je vsem, ki jih je njena gola dojka morebiti užalila, opravičila ter pojasnila, da bi moral Justin odtrgati le vrhnji del kostuma, pod katerim bi bil viden modrček, a je šlo nekaj narobe in je odletel tudi ta. Na Justina pa škandal ni prav nič vplival, nihče ga ni krivil ali zahteval od njega opravičila.

DIVJI LOV NA ZVEZDNIKA

YouTube
Policija je O. J. Simpsona lovila več kot dve uri – televizijske postaje pa so pregon prenašale v živo.

Junija 1994 je pred televizijskimi kamerami v živo potekal policijski lov na O. J. Simpsona. Nekdanjega nogometaša, ki je postal igralski zvezdnik, so iskali kot osumljenca umora žene Nicole in njenega prijatelja Rona Goldmana, a je pobegnil, zato so za njim izdali tiralico. Ko so ga opazili v vozilu na losangeleški avtocesti, se je za njim začel pravi filmski pregon z več policijskimi vozili. Hitro so se jim pridružili tudi televizijski helikopterji s snemalci in ameriške televizijske postaje so prekinile prenos finala košarkarske lige NBA ter 95 milijonom gledalcev predvajale razburljiv lov na pobeglega zvezdnika. Ta se je na koncu s puško zaprl v svojo vilo, tako da so pripeljali policijskega pogajalca. Prenos se je končal s Simpsonovo predajo in aretacijo.

PEPEL NA VODITELJA

Profimedia
Namesto na Clooneyja je Sacha Baron Cohen vsebino žare stresel na TV-voditelja.

Prav posebno promocijsko potegavščino si je privoščil igralec Sacha Baron Cohen na podelitvi oskarjev leta 2012. Prišel je oblečen v lik diktatorja Aladeena iz svojega novega filma Diktator, obkrožen s seksi stražarkami, v rokah pa je nosil žaro z domnevnim pepelom severnokorejskega voditelja Kima Džong Lija. Ko ga je na rdeči preprogi ustavil novinar Ryan Seacrest, je Sacha med intervjujem nanj stresel vsebino žare – med neposrednim prenosom na televiziji E! Varnostniki so igralca odstranili s prireditve, Seacrest pa od takrat noče več imeti opravka z njim – čeprav se je izkazalo, da je bila v žari suha mešanica za palačinke.

VROČ LEZBIČNI POLJUB

Leta 2003 sta za veliko razburjenje na podelitvi MTV-nagrad poskrbeli mlada Britney Spears in veteranka Madonna. Med prireditvijo, ki jo je televizija seveda prenašala v živo, sta se med pesmijo Hollywood strastno poljubili na usta – kar je bilo v tistem času precej nezaslišano. Madonna je sicer takoj po tem poljub pritisnila tudi tretji nastopajoči, Christini Aguilera, a so TV-gledalci to zamudili, ker so kamere takoj po prvem poljubu poiskale presenečenega Justina Timberlaka; z Britney sta se namreč malo pred tem razšla. Škandal se je takoj uvrstil med kultne trenutke Hollywooda, Madonna pa pravi, da bi rada ta trenutek znova podoživela na svoji letošnji turneji.

Profimedia
Zmeda na oskarjih: Faye Dunaway in Warren Beatty sta leta 2017 razglasila napačnega dobitnika.

NAPAČEN ZMAGOVALEC

Res hud škandal se je zgodil na podelitvi oskarjev leta 2017, ko sta Faye Dunaway in Warren Beatty razglasila napačnega zmagovalca v kategoriji za najboljši film. Ekipa filma La La Land je že prišla na oder in si veselo podajala zlati kipec, ko so sporočili, da je pravi zmagovalec film Mesečina. Podeljevalca sta dobila napačno ovojnico in tako prebrala napačnega zmagovalca. Seveda so bili zmedeni vsi, tako gledalci, podeljevalca kot predvsem obe vpleteni filmski ekipi.

Profimedia
Lado Bizovičar in Đuro

SLOVENSKA KLOFUTA

Tudi Slovenci imamo svojo slavno klofuto, ki se je zgodila v neposrednem prenosu. Pred že več kot desetimi leti je v oddaji Tistega lepega popoldneva voditelj Lado Bizovičar gosta Branka Đurića - Đura obtožil, da ne mara Slovencev in da je agresiven, ter ga provociral, naj ga udari. In Đuro ga je res klofnil, Lado pa je padel. Zaigrana predstava, sta pozneje priznala.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste