PRILOŽNOSTI

Podjetni kuharski masterchef ne čaka na boljše čase

Eva Jandl
5. 1. 2021, 06.52
Deli članek:

Vedno optimistični kuhar Bine Volčič pravi, da nove realnosti ne jemlje preveč tragično, saj njemu in družini daje priložnost, da se učijo »odpornosti« na spremembe, potrpežljivosti in povezovanja.

Primož Pičulin
Bine Volčič z ženo Katarino.

Najbolj znani slovenski kuharski chef Bine Volčič, ki ga poznamo iz šovov MasterChef Slovenija in Gostilna išče šefa, pravi, da je za nami drugačno leto. »Tako smo božični večer namesto v Prekmurju praznovali sami doma in prek videoklepeta voščili starim staršem in prijateljem. A tega ne jemljem tragično, saj nam kot družini daje priložnost, da se učimo 'odpornosti' na spremembe, potrpežljivosti in povezovanja. Tudi za silvestrovo smo bili v domačem okolju, silvestrski meni je bil prilagojen otroškim željam – tako smo se dogovorili. Pekli smo burgerje (smeh) … Drugače sem navajen že vsa leta delati na silvestrovo, to je krasen večer v restavraciji, posebno vzdušje, a smo letos s paketi za domov ostali povezani z gosti.« Bine ne čaka na boljše čase, podjetni kuhar se je namreč lotil novega projekta. »Tudi v poslu velja, da se je treba na zunanje spremembe odzvati proaktivno, že od pozne pomladi smo karseda aktivni pri projektu spletne platforme, ki v vsak dom prinaša sestavine, s katerimi lahko domači kuhar ali kuharica zasije kot pravi chef oziroma chefica. Ker se tega v Sloveniji na takšen način še nihče ni lotil, so odzivi zares pozitivni. Sploh pa v teh 'zaprtih' časih, ko smo ljudje naveličani omejitev in zato lačni užitkov.«

OSTAJA OPTIMIST

Oče dveh otrok z ženo Katarino skupaj jadra tudi poslovno. Pravi, da je bilo leto 2020 prelomno in da bodo spremembe v družbi trajnejše, kot si morda mislimo zdaj. »Sam si rad rečem, da je treba vsako 'nesrečo' izkoristiti kot učno priložnost za srečo v prihodnosti. Žalosti me, ker je ustavitev življenja praktično po vsem svetu tako zelo prizadela gostinstvo, turizem, prireditveno in kongresno dejavnost – dogajajo se zares hude stiske in žal nastradajo (spet) najšibkejši,« je dejal vrhunski kuhar in z optimizmom dodal: »Trudimo se vsi po svojih najboljših močeh, pripravljamo karseda kreativne recepte za limonado, da porabimo limone, ki nam jih servira življenje … Kakorkoli, upam, da bo leto 2021 prijaznejše in manj čustveno naporno, kot je bilo letošnje.«