Najbolj znani slovenski kuharski chef Bine Volčič, ki ga poznamo iz šovov MasterChef Slovenija in Gostilna išče šefa, pravi, da je za nami drugačno leto. »Tako smo božični večer namesto v Prekmurju praznovali sami doma in prek videoklepeta voščili starim staršem in prijateljem. A tega ne jemljem tragično, saj nam kot družini daje priložnost, da se učimo 'odpornosti' na spremembe, potrpežljivosti in povezovanja. Tudi za silvestrovo smo bili v domačem okolju, silvestrski meni je bil prilagojen otroškim željam – tako smo se dogovorili. Pekli smo burgerje (smeh) … Drugače sem navajen že vsa leta delati na silvestrovo, to je krasen večer v restavraciji, posebno vzdušje, a smo letos s paketi za domov ostali povezani z gosti.« Bine ne čaka na boljše čase, podjetni kuhar se je namreč lotil novega projekta. »Tudi v poslu velja, da se je treba na zunanje spremembe odzvati proaktivno, že od pozne pomladi smo karseda aktivni pri projektu spletne platforme, ki v vsak dom prinaša sestavine, s katerimi lahko domači kuhar ali kuharica zasije kot pravi chef oziroma chefica. Ker se tega v Sloveniji na takšen način še nihče ni lotil, so odzivi zares pozitivni. Sploh pa v teh 'zaprtih' časih, ko smo ljudje naveličani omejitev in zato lačni užitkov.«
OSTAJA OPTIMIST
Oče dveh otrok z ženo Katarino skupaj jadra tudi poslovno. Pravi, da je bilo leto 2020 prelomno in da bodo spremembe v družbi trajnejše, kot si morda mislimo zdaj. »Sam si rad rečem, da je treba vsako 'nesrečo' izkoristiti kot učno priložnost za srečo v prihodnosti. Žalosti me, ker je ustavitev življenja praktično po vsem svetu tako zelo prizadela gostinstvo, turizem, prireditveno in kongresno dejavnost – dogajajo se zares hude stiske in žal nastradajo (spet) najšibkejši,« je dejal vrhunski kuhar in z optimizmom dodal: »Trudimo se vsi po svojih najboljših močeh, pripravljamo karseda kreativne recepte za limonado, da porabimo limone, ki nam jih servira življenje … Kakorkoli, upam, da bo leto 2021 prijaznejše in manj čustveno naporno, kot je bilo letošnje.«