Kristina Miler

Lepotica, ki točno ve, kaj hoče v življenju

N.S.
4. 11. 2020, 07.00
Deli članek:

Konec septembra je v Kranjski Gori potekalo tradicionalno mednarodno licenčno lepotno tekmovanje Miss Earth Slovenije, na katerem so poleg zmagovalke okronali tudi njeno prvo spremljevalko Kristino Miler, miss Earth Air Slovenije. Zaupala nam je nekaj podrobnosti o sebi, tekmovanju in načrtih za prihodnost.

Osebni arhiv
Kristina je novopečena miss Earth Air Slovenije.

Med letošnjimi finalistkami je izstopala očarljiva Celjanka Kristina Miler, ki je ocenjevalno žirijo navdušila na šovu talentov v Kranjski Gori, na katerem je »zarepala« Eminemovo pesem Without me. Svoje protikandidatke je premagala tudi v poslovnem izzivu in na eko reviji, kjer je predstavila obleko iz odpadnega tekstila in stekla.

Pred kratkim ste tekmovali na izboru Miss Earth Slovenije, kjer vam je zmaga za las ušla, ste pa osvojili naziv miss Earth Air. Kaj pravzaprav to pomeni?

Finalistke smo se na tekmovanju družile in pomerile v različnih izzivih, v katere sem vložila veliko truda in energije. Rezultat tega so bili dve zmagi in najvišje število točk, na koncu pa je o zmagi odločila organizacijska ocena. Vsak naziv predstavlja en zemeljski simbol, jaz pa sem postala miss Earth Air Slovenije 2020.

Zakaj ste se pravzaprav prijavili na to tekmovanje?

Že kot deklica sem spremljala različna lepotna tekmovanja ter občudovala manekenke in modele. Iz tega občudovanja se je moja želja po manekenstvu skozi odraščanje še bolj poglobila, zato sem si tudi jaz želela stati na velikem odru. Željo po tej poti je poznala moja sestra, ki me je na tekmovanje prijavila. Za to sem ji zelo hvaležna, saj sem si to res želela, in lahko povem, da je bilo to tekmovanje nekakšna prelomnica v mojem življenju. Pridobila sem samozavest in še bolj poglobila željo po uspehu na tem področju, saj je to tisto, kar si želim v življenju početi. Ukvarjati se z manekenstvom, »modelingom« in biti vedno v koraku z modo.

Osebni arhiv
V zmagovalni eko kreaciji iz stekla, ki tehta pet kilogramov.

Na tekmovanju ste bili tudi edina srečnica, ki je domov odnesla kar dve nagradi oziroma dva naziva. Ste ponosni na to?  

Seveda. Edina od finalistk sem osvojila dva izziva in s tem dve zmagi. V poslovnem izzivu smo se finalistke predstavile kot prodajne ambasadorke v trgovskih središčih po vsej Sloveniji. Ker že od petnajstega leta delam z ljudmi in sem vsakodnevno v stiku z novimi obrazi, mi ta izziv ni predstavljal problema, saj nimam težav pristopiti in nagovoriti mimoidoče potencialne kupce.

Kot eko obleko ste predstavili kreacijo iz stekla, ki je tehtala pet kilogramov. Je bil to velik izziv? Od kod sploh ideja za to?

Ideja za eko obleko je nastala kar v dnevni sobi ob pogledu na lestence. Steklo je eko material, ki ga lahko vedno znova recikliramo, pri tem pa ni stranskih produktov. Za tekstilni del obleke sem uporabila posteljno pregrinjalo, za steklo pa kristale s starih lestencev. Obleko sem kreirala pol leta, vsak kristal na obleki je bil posebej odstranjen z lestenca, očiščen in ročno prišit na obleko, ki mi jo je pomagala skrojiti sestra. Končni izdelek je tehtal skoraj pet kilogramov in mi je prinesel zmago, na kar sem zelo ponosna.

Če se ne motim, tudi sicer delujete v modnem svetu?

Kot sem že omenila, sem na pravi poti. Konstantno si želim biti v stiku z modo, zato tudi ideja o ustvarjanju. Sem tudi del družinskega podjetja, ki smo ga ustanovile sestre. Želja po ustvarjanju me je pripeljala do ideje o modnem svetovanju in pripravi spletne prodaje modnih oblačil, obutve in modnih dodatkov. 

Osebni arhiv
Uživa v modi in svojem poslanstvu.

Tisti, ki vas bolje poznajo, vedo, da ste v resnici tudi čisto nasprotje svoji nežni plati misice, saj že nekaj časa trenirate kikboks. Kako gre to v resnici skupaj?

Glede na urnik in obveznosti, ki jih imam, se zelo rada sproščam na malo drugačen način. Zelo rada se odpravim v naravo in na trening kikboksa, ki ga treniram zgolj rekreativno. Tam se resnično sprostim in naberem moči za nove vzpone.

No, šport pa ni edina vaša strast, kar ste dokazali tudi v šovu talentov, ko ste »zarepali« Eminemov komad Without me in dodobra ogreli ozračje?

Iz tega je nastala želja po nastopanju in igranju pred kamerami. Pred kratkim sem odigrala glavno vlogo v videospotu ansambla Zadetek za pesem Zadnji poljub, s katero so se fantje uvrstili v finale festivala Slovenska polka in valček. Pokazala sem svoje igralske sposobnosti in ob tem izjemno uživala. V prihodnje si želim, da bi dobila priložnost morda tudi v kakšnem slovenskem filmu ali seriji.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste