Žiga Deršek

Brez "pompa" do frišnega

N.N.
8. 5. 2019, 16.29
Posodobljeno: 8. 5. 2019, 16.31
Deli članek:

Glasbenik, pevec in znani voditelj na Radiu Veseljak Žiga Deršek bo te dni izdal že drugi singel to leto.

Urška Strmšek
Žiga Deršek

“Nisem si mislil, da me bo glasba tako posrkala vase. Na samostojno glasbeno pot sem stopil, da se najdem in da v novem glasbenem stilu stopim pred poslušalce samozavesten in ponosen na to, kar želim kot avtor in izvajalec pustiti za sabo.”

Začetki so prekleto težki, pravi. Poleg financ, ki jih glasbena indrustrija pač “požre”, so dandanes finance prisotne tudi na poti promocije določene nove pesmi. Družbena omrežja omejujejo doseg in vidnost novih skladb - če jim seveda ne plačaš za promocijo. “Plačati se da vse. Lajke, komentarje, oglede na YouTubu, kupiš si lahko celo željeno število sledilcev vse za to, da bi postal konkurenčen drugim ne glede na to, kaj so do sedaj že dosegli. Če imaš veliko denarja sušer, sicer pa je včasih precej žalostno.”

“Se dosti pogovarjam izven radijskega in televizijskega etra, ko gostim slovenske glasbene izvajalce, kako je težko biti ves čas vpet v dogajanje na facebooku ali instagramu. Od velikih imen do zelo mladih skupin - veliko jih je, ki se v tem ne znajdejo. Nič čudnega - saj nismo vlogerji, ampak glasbeniki, haha!” Družbena omrežja postajajo pravi pritisk, sploh, ko se zaveš, da to ni več samo neka fantastična in hkrati brezplačna možnost promocije npr. nove skladbe, ampak - če želiš biti res uspešen - tvoj mali resničnostni šov.

In kako družbena omrežja razume Žiga? Ni vse zlato, kar se sveti, pravi. Ogromno časa je potrebnega, da ujameš tok interneta, verjame pa, da so kljub vsem reklamam, promocijam, nagradnim igram … ljudje še vedno tisti, ki bodo odločili, ali je nekaj dobro ali ne.

Leto 2019 je za Žiga kot glasbenika zelo ustvarjalno. Ob letošnjem valentinovem je izdal svoj drugi singel Sto trenutkov skupaj s fantastičnim videospotom, kjer ga vidimo kot kuharja in hkrati šarmantnega plesalca kizombe, zdaj pa je kar naenkrat objavil refrene nove skladbe, ki bo izšla malo drugače.

Na družbena omrežja zagotovo ne bo pozabil, a tokrat izid svoje prve večje samostojne pesmi pod katero se kot avtor besedila in melodije podpisuje sam, želi najprej deliti s poslušalci Radia Veseljak. “Skladba še nima videospota. Je v planu, ampak se želim s premiero skladbe na Veseljaku zahvaliti vsem tistim, ki mi dnevno stojijo ob strani in me podpirajo na moji glasbeni poti. Kar se radijskih postaj tiče in statistik zavrtenega do sedaj, si nalivam čistega vina in nazdravljam s tistimi, ki vem, da bodo moje glasbeno delo cenili in hkrati spremljali moje vzpone in padce - upam, da še naprej.”

Padce? “Skladba Za njo, ki bo izšla na Radiu Veseljak v ponedeljek 13. maja je bila prijavljena na letošnji festival Melodije morja in sonca. Žal ni bila sprejeta v naslednji krog, zato se veselim, da jo lahko z vami delim takoj. Glede na to, da bo tudi letos festival v času dopustov pa morda na tak način doseže še več in še koga.”

Mladi glasbenik pravi, da gre po začrtani poti naprej, z željo po tem, da se vrne na glasbeni oder. 5 singlov je baje meja, ko bo tudi praktično naredil korak v to smer. Vse dobro mu želimo in že komaj čakamo novo pesem. Na Radiu Veseljak jo torej lahko ujamete od ponedeljka 13. maja dalje.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste