MasterChef

Parmezan je bil usoden za 33-letno Tino Hrastnik

N.S.
15. 4. 2019, 20.15
Deli članek:

Tina Hrastnik nam je v iskrenem pogovoru odgovorila na vroča vprašanja.

Mare Vavpotič/M24
Vedno nasmejana Tina je vesela, da je spoznala kuharski šov tudi v zakulisju.

Tina Hrastnik pravi, da se zaveda, da je MasterChef šov, in s to mislijo je tudi prišla. Pravi, da na koncu vedno odločajo detajli.

Vas je šokiralo, da ste izpadli?
Ne, sploh ne, saj sem bila pripravljena, da me lahko tudi kakšna osnovna stvar izloči. Vem, da je bil okus Lukove in moje rižote precej podoben, odločale so podrobnosti.

Načeloma je bil kriv parmezan. Ste ga dodali zaradi nasveta balkonarjev, bolj natančno Orterja, ki vam je vpil, da dodajte parmezan, ali je bila to vaša ideja?
Orterja sem zelo slabo slišala, tako da ga tudi nisem dosti poslušala. Torej je to izključno »moja« krivda, da se mi je pri parmezanu roka »zatresla«. (smeh)

Vam je žal, da ste poslušali sotekmovalce na balkonu?

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Ekipa

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba


Ne, ni mi žal, ker je bilo to izključno na meni.

Kako bi ocenili svoje popotovanje v MasterChefu?
Popotovanje je bilo zelo pestro, zelo razburljivo in na trenutke tudi naporno. Spoznala sem ogromno ljudi, navezala ogromno stikov in dobila neprecenljive izkušnje ter tudi anekdote, ki jih bom lahko povedala Neži, ko bo večja in jih bo razumela. Hvaležna sem za tako čudovito izkušnjo, ki je v moje življenje pripeljala neprecenljive ljudi, s katerimi sem stkala posebne vezi.

Kaj ste se naučili?
Naučila sem se nove tehnike rezanja, se naučila očistiti in sfilirati ribo. Po navadi sem to vedno kupila v trgovini, ker je bilo lažje. No, zdaj pa sama sfiliram in ostane porabim za odlično juho. 

Kaj vam je bilo najbolj všeč in kaj je bilo najtežje?
Najbolj všeč mi je bilo, ko smo zjutraj šli v masko in se prepustili, da nas uredijo. Najtežje je bilo, če lahko to rečem, samo čakanje med snemanji. Ne morem reči, da je bilo težko samo snemanje, je bilo pa zelo stresno. To je skoraj tako kot pred testom v šoli, ko misliš, da znaš in veš, kaj si se učil. Ko pa prideš na test, ti možgani »odsanjajo« v svoje sanje in ti pustijo eno veliko praznino tam notri. (smeh)

Kaj je bila prva stvar, ki ste jo naredili po odhodu iz MasterChefa?
Uh, prva stvar je bila seveda crkljanje z mojo hčerko, potem pa sem se kvalitetno naspala v domači postelji in si z Nežo privoščila izlete po okoliški naravi, da sem si napolnila baterije za nadaljnje podvige.

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025