Že faraoni so cenili čebulo, saj so menili, da ščiti pred kolero. Čebula vsebuje veliko vitamina C in antioksidantov. Krom, ki ga tudi vsebuje, pomaga vzdrževati normalno raven inzulina.
Zdravilne lastnosti

Zanimivosti
Leta 2005 je Rotary klub Ljubljana svojemu mestu podaril ikonično uro
Sveža čebula pospešuje prebavo, odvaja vodo in je odlično sredstvo za preprečevanje gripe in prehladov. Sok krepi srce in vrača spolno moč, če je ta posledica prevelikih skrbi.
Uporaba
Srednje veliko čebulo olupimo, prepolovimo in postavimo v posodo. Čez čebulo prelijemo med, da je ta povsem prekrita. Posodo pokrijemo s folijo in pustimo stati 3–4 ure. Skozi lijak nato vso tekočino, ki se je nabrala v posodi, pretočimo v steriliziran kozarec. Kozarec s sokom hranimo v hladilniku in porabimo v dveh dneh. Odrasli naj jemljejo čajno žlico pripravka na dan, dokler simptomi ne izginejo.