IGOR MISDARIS
Šarmantni šolani glasbenik in vodja skupine Šukar. Gledalcem se je poleg mnogih odličnih glasbenih nastopov vtisnil v spomin po svojem nastopu v šovu Big Brother slavnih, kjer je rad kuhal tudi sredi noči. S kulinariko imata ljubezenski odnos – on ima rad kulinariko, kulinarika pa njega.
1. Najljubše sestavine?
Ribe, raki, školjke, meso.
2. Nepogrešljiv pripomoček v kuhinji, brez katerega bi bilo življenje bolj zapleteno?
Pomočnik, sol, voda.
3. Zadnja kuhinjska pogruntavščina?
Če ne posoliš krompirja med kuhanjem, je zanič.
4. Najbolj uporaben kuharski nasvet, kar ste jih kdaj prejeli, in čigav je bil?
Mamin nasvet: kuhaj z ljubeznijo in bodi dobre volje.
5. Kako bi unovčili svojo zmago na MC?
Zelo hitro. (smeh)
JELENA VADNJAL
Iskriva radijska in televizijska voditeljica z žametnim glasom, ki je na Kanalu A vodila priljubljeno oddajo Ekstra magazin. Kuhanje je zanjo hobi, ki počasi postaja njen poklic. Veseli jo predvsem peka slaščic. Rada je v kuhinji sama, veliko časa si vzame za eksperimentiranje, učenje novih tehnik in trikov.
1. Najljubše sestavine?
Lokalne in sezonske za kuhanje, pa čokolada, kokosovo mleko in burbonska vanilja za sladice.
2. Nepogrešljiv pripomoček v kuhinji, brez katerega bi bilo življenje bolj zapleteno?
Kvaliteten nož in zmogljiv mešalnik.
3. Zadnja kuhinjska pogruntavščina?
Avtorska sladica, ki je nastala po predlogu sodelavca Gregorja – Jackovi poljubčki – kroglice iz bele čokolade, maslenih piškotov, drobljenih pistacij in jacka daniel'sa.
4. Najbolj uporaben kuharski nasvet, kar ste jih kdaj prejeli, in čigav je bil?
Mamin: nikoli hrane prvič ne pripravljaj za goste ali pri naročilu sladic, ampak recept prej preizkusi, da ne bi šlo kaj narobe. A se ga ne držim ...
5. Kako bi unovčili svojo zmago na MC?
Do konca leta 2016 bi svojo spletno prodajalno razširila še na hrvaški trg in izdala dve knjigi z recepti za sladice, ki jih kreiram in delam, ter knjigo z recepti za predjedi, glavne jedi in sladice za ketogeno dieto.
ORIANA GIROTTO
Oriana je lepotica, ki je na svoj svetovljanski način vodila oddajo Atlantis, turistična vodnica, prevajalka in zaprisežena rokerica. Ima slovensko in italijansko babico, ki sta poskrbeli za njeno kuharsko širino. Njena italijanska stran skrbi, da je v jedeh veliko zelišč in začimb, slovenska pa za ljubezen do vin, ki jih rada dodaja jedem.
1. Najljubše sestavine?
Zelenjava in testenine.
2. Nepogrešljiv pripomoček v kuhinji, brez katerega bi bilo življenje bolj zapleteno?
Mediteranske začimbe.
3. Zadnja kuhinjska pogruntavščina?
Bela lazanja, narejena s slanimi palačinkami, šparglji in dimljenim lososom.
4. Najbolj uporaben kuharski nasvet, kar ste jih kdaj prejeli?
Vedno okušaj!
5. Kako bi unovčili svojo zmago na MC?
Organizirala bi kulinarični žur za prijatelje, potem pa se ne bi več dotaknila kuhinje za vsaj en teden.
DIEGO BARRIO ROSS
Diego je vrhunski tenorist, operni pevec in učitelj petja, ki prihaja iz Venezuele. V Sloveniji živi že več kot 20 let, a v njem še zmeraj gori latinski temperament. Ne more brez glasbe in brez dobre hrane. Če pri petju ve, kateri ton mora zapeti, pri kuhanju ve, kateri okus mora zadeti.
1. Zakaj ste se prijavili v oddajo MasterChef Slovenija?
Ker je lepa oddaja in ker zelo rad kuham.
2. Najljubše sestavine?
Avokado, kari, losos, brokoli.
3. Nepogrešljiv pripomoček v kuhinji, brez katerega bi bilo življenje bolj zapleteno?
Nož.
4. Zadnja kuhinjska pogruntavščina?
Riba z ajvarjem.
5. Najbolj uporaben kuharski nasvet, kar ste jih kdaj prejeli, in čigav je bil?
Manj je več, od mame.
ALENKA RESINOVIČ - REZA
Simpatična in vedno nasmejana Reza je dolga leta napovedovala vreme in skrbela za to, da niste šli od doma brez dežnika. Zase pravi, da je po poklicu kmetica in kuharica. Njena kuhinja temelji na zdravi prehrani – rada pripravlja zdrave solate, juhice, peče zelenjavne pite. Trudi se mešati tradicionalne okuse s sodobno kuhinjo.
1. Najljubše sestavine?
Zelenjava, meso, čokolada.
2. Nepogrešljiv pripomoček v kuhinji, brez katerega bi bilo življenje bolj zapleteno?
Lupilnik za krompir, pekač za peko kruha, mešalnik.
3. Zadnja kuhinjska pogruntavščina?
Kruh brez kvasa, z mineralno vodo in vinskim kamnom.
4. Najbolj uporaben kuharski nasvet, kar ste jih kdaj dobili?
Ne soli preveč, ker lahko sol dodajaš kasneje, odvzameš jo težje.
5. Kako bi unovčili svojo zmago na MC?
Začela bi z verigo restavracij po vsej Sloveniji, v kateri bi kuhali brezposelni, ki so pripravljeni delati. Gre za neke vrste socialni projekt, ki med drugim spodbuja kuhanje brez odpadkov in brez zavržene hrane.
TULIO FURLANIČ
Tulio je prekaljen glasbeni maček, brez katerega bi bila slovenska glasba prikrajšana za velike zimzelene uspešnice skupin Kameleoni, Faraoni in Halo, danes pa bogati slovenske glasbene lestvice kot samostojni ustvarjalec. Njegova strast so istrske jedi, s katerimi najraje razvaja velike družbe. Zanj ima kulinarika več pomenov – da nasiti in v njej uživa!
1. Najljubše sestavine?
Vse.
2. Nepogrešljiv pripomoček v kuhinji, brez katerega bi bilo življenje bolj zapleteno?
Ostri noži in kvalitetna posoda.
3. Zadnja kuhinjska pogruntavščina?
Bučno-korenčkova juha s škampi.
4. Najbolj uporaben kuharski nasvet, kar ste jih kdaj dobili, in čigav je bil?
Dobil sem jih od vrhunskih kuharjev, iz knjig in skozi prakso.
5. Kako bi unovčili svojo zmago na MC?
Kot podporo nadobudnemu kuharju, ki se želi osamosvojiti, pa tudi kot gostujoči kuhar na zasebnih srečanjih in zabavah.
LUKA KORENČIČ
Luka je igralec in izjemen komedijant. Znan je kot odličen improvizator v Gledališču Ane Monro, neskončno rad sklada, rima in nedvomno bo poskrbel, da bo letošnji MasterChef Slovenija poln smeha in zabave. Njegov zaščitni znak sta metuljček okrog vratu in analiziranje odbitih kuharskih tehnik.
1. Najljubše sestavine?
Meso, jajca, moka, smetana. Sveže sestavine!
2. Nepogrešljiv pripomoček v kuhinji, brez katerega bi bilo življenje bolj zapleteno?
Nož in strgalnik.
3. Zadnja kuhinjska pogruntavščina?
Superdupergosta čokotorta.
4. Najbolj uporaben kuharski nasvet, kar ste jih kdaj dobili?
Važn', da je teb' dobr'!
5. Kako bi unovčili svojo zmago na MC?
Zagnal bi lastno gostinsko storitev, težil za zabavno kuharsko-kulinarično TV-oddajo, kupil prašička, pripravil ulično predstavo z elementi kuhanja. Če bi že imel toliko denarja, bi si verjetno privoščil plastično operacijo. –54 kg pusti svoje posledice ...
KATERINA GJORGJIEVSKA - KAMALA
Kamala je videoblogerka, kulinarična umetnica in zvezdnica resničnostnega šova. Je zaprisežena veganka, njene jedi pa so zmes slovenske, indijske, mediteranske in francoske kuhinje na veganski način. V oddaji MasterChef Slovenija bo naredila izjemo ter enkrat in edinkrat skuhala meso.
1. Najljubše sestavine?
Obožujem sadje in zelenjavo.
2. Nepogrešljiv pripomoček v kuhinji, brez katerega bi bilo življenje bolj zapleteno?
Ničesar ne pogrešam, iz tega, kar imam, naredim največ, kar lahko!
3. Zadnja kuhinjska pogruntavščina?
Vsakič znova v kuhinji ugotovim, da prav in narobe ne obstaja, ampak ko kreiraš, odkriješ načine, kako se nekaj naredi in kako se ne, da so principi uspeha povsod enaki, da vsaka stvar potrebuje čas, da se skuha, in ni stvari na tem svetu, ki je ne bo mogli skuhati. Ne potrebujem jajc, da bi spekla torto, ampak da kaj naredim v življenju. Če verjamem vase, so vsi izzivi zame mala malica. Vsak ima svoj okus in prav je tako.
4. Najbolj uporaben kuharski nasvet, kar ste jih kdaj dobili?
Najbolj mi je pri srcu ta: »Želja, da zadovoljiš druge, je najboljša začimba.«
5. Kako bi unovčili svojo zmago na MC?
Zmaga mi bo prinesla novo energijo v življenju. Pokal bo potrditev, da če ima človek sanje, lahko premaga vse ovire.
ns, foto: Pop TV
***POUDAREK: MasterChef Slovenija je prvi na svetu med šestnajst amaterskih kuharjev povabil osem ljubiteljskih krotilcev nožev, ki jih gledalci že poznajo po njihovih drugih talentih. ŠTEVILKA: 8 znanih slovenskih estradnikov je sprejelo kuharski izziv in bo tekmovalo v šovu MasterChef Slovenija. SLIKE: (Igor misdaris) Glasbenik in šef skupine Šukar, Igor Misdaris, je pripravljen na spopad v kuhinji. (Jelena Vadnjal) Nekdanja voditeljica Jelena Vadnjal je že večkrat dokazala, da kuhanje obvlada, zato bo šla na vse ali nič. (oriana) Oriana Girotto ima slovensko in italijansko babico, ki sta poskrbeli za njeno kuharsko širino. (diego ross) Diego Barrios Ross pri petju ve, kateri ton mora zapeti, pri kuhanju pa, kateri okus mora zadeti.***