Estrada

Bunderla: "Publiki se je čisto strgalo"

Petra Rupnik
17. 5. 2015, 22.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Znan obraz ima svoj glas je letos zagotovo najbolj zaznamoval Klemen Bunderla in s svojimi zmagoslavnimi imitacijami postavil lestvico visoko tudi za vse naslednje sezone. Za velik uspeh Klemnu prisrčno čestitamo.

Pop tv.
Prišel, odpel, navdušil. Vsako nedeljo, iz oddaje v oddajo. Bundermanija, ki jo je sprožil, je presenetila tudi njega samega. Sam sebi je namreč še vedno največji izziv.

Poleg ustaljene žirantske trojice - Tanje Ribič, Gojmirja Lešnjaka Gojca in Irene Yebuah Tiran je v finalni oddaji nastopajoče ocenjeval tudi Marko Vozelj, ki je kar 18 let ustvarjal v skupini Čuki.

Skupni zmagovalec Klemen Bunderla alias Bunderkind, ki je doslej najbolj navdušil z dvojno imitacijo Tine Turner in Erosa Ramazzotija, je v današnji oddaji imitiral Eltona Johna. Navdušil je z romantično skladbo iz risanke in s svojim nastopom za klavirjem še enkrat več kot navdušil.

Facebook

Klemna smo takoj po zmagoslavju povprašali, o tem, katera izmed dvanajstih preobraz je bila najtežja?

Najtežji in najbolj dolgotrajni sta bili Macy Gray ter Eros Ramazzoti in Tina Turner. Izjemno težki sta bili tudi preobrazbi v Oliverja Mandića in v Pet Shop Boys. Mandićeva pesem mi je bila sicer v redu, vendar pa mi je bil on sam totalno nelogičen. Nastop čisto nepovezan s pesmijo, čisto samosvoj. No, pri Pet Shop Boys mi je pa na živce šla pesem.

Menda zvečer, po oddajah, nisi mogel zaspati. Zakaj? Greš takoj po oddaji gledat posnetke in potem premlevaš cel nastop?

Ne, takoj ne. Po navadi sem posnetke pogledal naslednji dan. Težko zaspim, ker sem poln adrenalina, poln vtisov, ker sam pri sebi meljem, kaj vse bi lahko bilo boljše, premišljujem o tem, kaj ni šlo dobro. Preden sva zaspala, sva z mojo Kajo predebatirala cel nastop. Poleg tega ves čas brni telefon, facebooku se je po nastopih po navadi utrgalo in tako naprej.

M24

Ja, ampak menda tudi zato, ker si zelo kritičen in nisi nikoli zadovoljen s svojim nastopom ...

Ja, baje imam kar probleme s tem, pravijo. Pri točkah, na katere sem največ stavil, je šlo vedno kaj narobe. Saj drugi tega nikoli ne opazijo in čutijo, tako kot sem to občutil jaz. In ja, res se izredno težko gledam in poslušam. Težko tudi sprejmem pozitivne kritike in komentarje, zato ker vem, kaj vse ni šlo tako, kot bi moralo. Ravno pri Tini in Erosu sem preveč padel v vlogi in me je zaneslo ter sem se s peto zataknil v konstrukcijo ogledala. Takrat se mi je čas ustavil. Začel sem razmišljati: okej, ali bom zdaj padel po tleh in bom izpadel kot Tina, ki jo je Ike pretepel (ker hlod od Bunderle, ki pade po tleh, je res »neapetitlih«), ali se bom malo oprijel ogledala in poskusil ne pasti po tleh. Iz mojega profila se je ogledalo res močno nagnilo in sem že videl, kako se bo vse skupaj podrlo. Zakuhalo mi je, potem sem se zmedel, italijanščina mi ni šla tako, kot bi morala. Hvala bogu, vsaj glas sem zamenjal.

Ampak to je bila res mikrosekunda?

Ja, vem, vem. Publiki se je čisto strgalo. Jaz pa sem takrat tako težko sprejel komplimente. Ravno zaradi tega, ker sem bil tako obremenjen s to napako.

Se ti zdi, da so bili tvoji sotekmovalci manj obremenjeni?

Kakor kdo. Na koncu so bili nekateri že precej manj obremenjeni kot na začetku.

S sotekmovalci ste ves čas bili in boste verjetno tudi zdaj, po koncu oddaje, v prijateljskih odnosih. Pa vendar – kdo je bil tvoj največji tekmec?

V predzadnji oddaji sem bil popolnoma šokiran, da sem sploh zmagal. Moji trije favoriti so bili Vesna (kot Marlene Dietrich), Kataya (kot Little Richard) in Simon (kot George Michael). In v vsaki oddaji je bil nekdo, ki mi je bil konkurent, če ni bil, vsaj v mojih očeh, boljši od mene. V oddaji sem se sicer znašel med ljudmi, ki sem jih vedno občudoval. Hodil sem namreč na koncerte skupine Katalena, pri kateri poje Vesna, in potem sem bil kar naenkrat v ekipi ljudi, ki sem jih občudoval pod odrom. Ali pa če omenim Nuško. To je vrhunska pevka. Kako bi jaz sploh lahko tekmoval z njo?

M24

Si pri katerem izmed nastopov pričakoval boljše ocene, kot ti jih je podelila žirija?

Vem, da je žirija gledala tako, da so vsakemu od nas kdaj dali veliko, kdaj pa precej manj točk. Zato ker so nam povedali, da je ocenjevanje res zelo nehvaležno delo, ker ni bilo nikogar, ki bi bil sploh slab. Pač, enkrat pridejo tudi tiste štiri točke, pa si malo slabe volje, čeprav nimaš za kaj biti. Žirija mi res ni delala krivice. Spomnim se, kako je Gojc res sovražil pesem Macy Gray, potem pa mi je podelil 12 točk, ker sem ga čisto presenetil.

Je glede imitacij katera tvoja želja ostala neizpolnjena?

Res bi si želel imitirati Avsenike. Pel bi pesem Prelepa Gorenjska. Zato ker bi bilo zabavno. Kaj takega bi pa res poskusil. Sicer pa ... vsaj dve oddaji bi si še želel. Dve preobrazbi bi še stisnil.

Boš pogrešal ves ta tempo, vaje, ekipo, oddajo?

Ja, te nedelje bom močno pogrešal. Ne samo sotekmovalce, pogrešal bom celotno produkcijsko ekipo. Ko smo imeli zadnje vaje v plesnem studiu, je bilo vzdušje prav melanholično. Vsi smo imeli čisto rosne oči.

Mediaspeed

Katera preobrazba pa ti je, po tvojem mnenju, najmanj uspela?

Pri Mandiću bi lahko naredil veliko več. Žal mi je tudi Josha Grobana. Tisti teden sem izgubil glas. Šele v soboto pred oddajo sem pravzaprav lahko pel s približno polno jakostjo. Enostavno nisem mogel dovolj vaditi.

Kako si ta divji tempo uskladil z zasebnim življenjem? Kako so ti tedni zaznamovali vaju s Kajo?

To je bil res vrtiljak čustev in prilagajanja. Kaja je bila med oddajo varuška, gospodinja, žena. Pomagala mi je vaditi. Ko sem dobil koreografijo za Adija Smolarja, mi nikakor ni šlo. Kaja pa je dolga leta plesala, in ko je videla koreografijo, jo je takoj usvojila. In potem sva vadila, počasi, korak za korakom. Tako da me je v bistvu ona naučila koreografijo za lik Smolarja.

Sicer pa je Kaja nekajkrat ob nastopih jokala, bila je moj največji podpornik, oboževalec in moj najbolj iskreni kritik. Vedno je bila realna. Ona skrbi za to, da me nikamor ne odnese in me vedno postavi na realna tla. Vem, da je zelo trpela, ker je bilo te tedne zelo malo časa za naju. Zdaj me želi načrtno zrediti, ker sem med oddajo shujšal za eno konfekcijsko številko.(smeh)

Praviš, da se zelo težko sprejemaš. Kaj pa zdaj, po vseh teh oddajah, po evforiji, ki si jo povzročil? Ta odziv ljudi ti nekaj že pove?

V resnici sem zelo presenečen nad tem odzivom. Kar se sprejemanja samega sebe tiče, je malo laže. Spomnim se prizora, ko sva se s Kajo odpravljala spat in sva se še pogovarjala. Bil je teden dni po nastopu Macy Gray in skrbelo me je, ker se mi je zdelo da ljudje pričakujejo še več. Kako bi lahko presegel Macy Gray? In mi je potem Kaja rekla, da ljudje nič preveč ne pričakujejo in da naj se potrudim in naredim najbolje, tako kot znam. Skratka, tako me je potolažila, da sem ugotovil, da sem v resnici pa res le jaz sam sebi največji sovražnik.

M24

Oddaje je konec, tvoji oboževalci, poslušalci pa bi še. Kje te bomo poslušali, srečevali, videvali?

Seveda na Radiu Aktual, ostajam tudi na Radiu Veseljak. Sicer pa bom na številnih dogodkih po celi Sloveniji. V živo bomo nastopali s skupino 3Čelos in Željkom Zuberjem, basistom skupine Hari Mata Hari. Veselim se nastopa na prireditvi Pivo in cvetje. Skratka, povsod bom, samo v konzervi za tuno ne. Upam. (smeh) Sicer pa smo z mojo skupino 3Čelos pripravili nov komad, ki bo zunaj v dobrem tednu ni, snemali bomo tudi videospot s srečnimi trenutki, ki jih ljudje ujamejo s kamero in nam jih pošiljajo.

Kaj pa novi izzivi? Ti je po koncu oddaje televizija še tak izziv, da bi se spet spopadel z njim?

Ja, do televizije gojim veliko simpatij. Tako da, če bi se ponudila priložnost, bi jo z veseljem zagrabil. Sicer pa ostajam pri radiu in glasbi. To, kar pač znam.

Klemen letošnje poletje ne bo počival, saj bo s svojo skupino 3Čelos koncertiral po celi Sloveniji! Le nekaj dni pa nas loči od nove skupne skladbe z naslovom Happy Day!

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste