Vreme

Danes znova sneg in dež

STA / J. P.
1. 2. 2014, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo oblačno s padavinami, ki bodo močnejše v zahodni Sloveniji, v vzhodnih krajih pa jih bo do večera zelo malo. Snežilo bo ponekod na severozahodu države, drugod bo deževalo. Ponekod bosta še možna poledica in žled. Ob morju bo pihal jugo, tam lahko tudi zagrmi, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Wikipedia

Temperature bodo od - 2 do 2, na Primorskem od 8 do 14 stopinj Celzija. Zvečer in ponoči se bodo padavine pogosteje pojavljale tudi v vzhodni Sloveniji. Tudi na Štajerskem in v Prekmurju bosta možna poledica in žled. Jutri bo na Primorskem deževalo. Drugod bo dež prehajal v sneg. Padavine bodo na severovzhodu spet oslabele, pa tudi v zahodnih krajih ne bodo več obilne. Jugo ob morju bo oslabel, na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Temperature bodo večinoma malo nižje od današnjih.

Napoved za sosednje pokrajine: Oblačno bo. V krajih vzhodno od nas bo povečini suho, drugod se bodo pojavljale padavine, ki bodo najmočnejše v Furlaniji Julijski krajini. V alpskem delu Italije in v delu avstrijske Koroške bo močno snežilo, drugod pa bo povečini deževalo. Ob Jadranu bo pihal zmeren do okrepljen jugo, možne so tudi posamezne nevihte. Jutri bodo padavine v krajih zahodno od nas manj intenzivne, pojavljale se bodo tudi v krajih vzhodno od nas.

Vremenska slika: Nad severnim Atlantikom in zahodno Evropo je obsežen in globok ciklon, tudi nad Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje, iznad vzhodne Evrope pa sega nad Balkan območje visokega zračnega tlaka. Od juga doteka v višinah k nam zelo vlažen in razmeroma topel zrak.

Obeti: V ponedeljek dopoldne bodo padavine povsod ponehale. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V torek bo pretežno oblačno in povečini suho.

Opozorilo: Na širšem območju Julijskih Alp je zelo velika nevarnost snežnih plazov. Razen na Primorskem bosta ponekod še možna poledica in žled. Danes popoldne in ponoči bodo spet lahko močneje narasli predvsem vodotoki na območju Vipave in notranjske Reke. Danes dopoldne bo morje ob visoki plimi poplavilo nižje ležeče dele obale.

Napoved vpliva vremena na počutje: V soboto bo vremenski vpliv obremenilen, z vremenom povezane težave bodo pogoste, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na nedeljo bo moteno. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.

Estrada

alenka-pinterič
Med iskrenimi ljudmi

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne bi imela šans

čuki, jože-potrebuješ
Intervju: Jože Potrebuješ

"Pijanščine že od nekdaj ne razumem in s tem, da grem komu na živce, nimam težav"

VR AKTUAL - LMSP ODDAJA 3 - FOTO Jaka Zorman (36 of 58)
Last minute sanjska poroka na Aktualu

Lupljenje krompirja, zavezovanje vezalk in trije plesni izzivi

nina puslar
Izvajalka s skoraj 300 tisoč sledilci

Nini Pušlar ne manjka oboževalcev, kjer koli že nastopa

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

Zanimivosti

botoks1 shutter
Instagramov obraz

Najstnice polnila naročijo na spletu in si jih vbrizgavajo kar same

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!