Neprijetna izguba

Izgubili ste del moje lobanje, pravi Fernando in toži bolnišnico

M.G.
5. 9. 2024, 10.09
Posodobljeno: 5. 9. 2024, 10.09
Deli članek:

Zakonca iz Amerike sta vložila odškodninsko tožbo proti bolnišnici Emory Healthcare, ker jih krivita, da so ravnali malomarno. Bolnišnici namreč očitata, da so izgubili del lobanjske kosti, zato je moral mož prejeti sintetični nadomestek, zaradi katerega bi naj prišlo do nadaljnjih zdravstvenih zapletov in stroškov.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Fernando Cluster je bil septembra leta 2022 sprejet v bolnišnico Emory Healthcare v Atlanti (zvezna država Georgija) zaradi možganskih krvavitev. Za zdravljenje je Cluster nujno potreboval operacijo, ki bi vključevala začasno odstranitev dela njegove lobanje, ki bi mu jo kasneje zopet vstavili nazaj. A vse ni šlo čisto po načrtih. Novembra istega leta bi morali zdravniki kostni reženj (velikosti 12x15 centimetrov), ki so ga pacientu septembra odstranili, pritrditi nazaj na svoje mesto, a tukaj je prišlo do problema. Ko so zdravniki namreč odšli po del, ki je manjkal v Clusterjevi glavi, so morali priznati, da zaradi slabe identifikacije kostnih režnjev (bilo jih je več), niso prepričani kateri je dejansko njegov.

Zaradi negotovosti so bili zdravniki primorani Clusterju izdelati sintetični nadomestek, kar je povzročilo tudi njegovo bistveno daljše okrevanje in bivanje v bolnišnici. Par, ki toži bolnišnico, trdi, da je sintetični nadomestek bil tudi kriv, da je Fernando dobil še okužbo in je zato potreboval še eno dodatno operacijo, pa tudi njegovo stanje ni bilo takšno, kot bi lahko bilo.

Zakonca Fernando in Maria Cluster tako obtožujeta osebje v bolnišnici Emory malomarnosti, ki jima je povzročilo podaljšanje bivanje v bolnišnici ter nepotrebne fizične, čustvene in navsezadnje tudi finančne posledice. Fernando Cluster je imel "zdravstvene stroške, ki presegajo 146.845,60 dolarjev, potem ko so mu poleg operacij zaračunali še sintetični kostni reženj in podaljšano bivanje v bolnišnici", piše v tožbi. Par v obtožnici še navaja, da Fernando po operacijah ni več zmožen za delo, okrnjen pa je tudi njegov družinski odnos, navajata tudi, da je utrpel trajne poškodbe.

Tožba zakoncev ne navaja zneska, ki ga zahtevata, vendar je moč razbrati, da zahtevata tako splošno kot tudi posebno odškodnino. Tiskovni predstavnik bolnišnice Emory Healthcare je v izjavi za javnost dejal, da ne more komentirati sodnih sporov v teku, ampak zagotavlja, da so "zavezani zagotavljanju visokokakovostne, sočutne oskrbe za bolnike."

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste