Načrtoval je

Video: Iz maščevanja s tovornjakom namerno v vladno stavbo

M.G.
13. 4. 2024, 11.55
Posodobljeno: 13. 4. 2024, 11.58
Deli članek:

42-letni Clenard Parker je včeraj z ukradenim polpriklopnikom namerno trčil v urad teksaškega oddelka ministrstva za javno varnost in pri tem ubil eno osebo, 13 pa je bilo ranjenih.

X, Tammy Rose (@ABC13Helicopter)
Polpriklopnik s katerim je Parker treščil v vladno zgradbo.

Iz jeze, ker so mu uradniki zavrnili pridobitev vozniškega dovoljenja, se je 42-letni Clenard Parker odločil maščevati. Ukradel je rdeč polno naložen polpriklopnik in z njim namerno silovito trčil v zgradbo urada teksaškega oddelka za javno varnost v podeželskem mestu Brenham zahodno od Houstona. Ob trčenju je ena oseba umrla, več deset pa je bilo ranjenih. Nepoškodovanega voznika so aretirali na kraju dogodka, ni pa še znano za kakšno vrsto obtožbe mu bodo sodili, so pa dejali, da gre očitno za namerno nesrečo in velika verjetnost je, da mu bodo sodili za nameren uboj.

Državna senatorka Lois Kolkhorst je povedala, da so po nesreči morali tri ljudi v kritičnem stanju s helikopterjem odpeljati v bolnišnico, še drugi trije pa so v resnem stanju, ostali so jih odnesli z lažjimi poškodbami in so jih oskrbeli na kraju nesreče.

V ločeni objavi na družbenih omrežjih je predstavnik vlade okrožja Montgomery, Mark Keough, dejal, da so vozniku, odgovornemu za nesrečo, v četrtek zavrnili izdajo komercialnega vozniškega dovoljenja. "Vrnil se je z namenom škodovati," je dejal Keough.

Zanimivosti

krava bipa
Zgolj pasla zijala

Po trgovskem centru na Krku se je sprehajala krava

aleksander veliki_1
Visoka pričakovanja

Kako je Aleksander postal Veliki

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka