Nehvaležnost

Italijan gorskim reševalcem, ki so mu rešili življenje, grozi s tožbo

S.R.
6. 6. 2019, 14.43
Posodobljeno: 6. 6. 2019, 14.49
Deli članek:

Ko so gorski reševalci prispeli na kraj nesreče, je poškodovani Italijan srdito zavračal zdravniško pomoč ter ni želel, da ga premestijo na helikopter in odpeljejo v dolino.

GRS Ljubljana
Fotografija je arhivska.

Na Vzhodnem Tirolskem, natančneje na območju naravnega rezervata Assling, se je prejšnjega septembra hudo poškodoval 40-letni turist z juga Italije. Zdaj noče plačati dobrih 660 evrov stroškov reševanja, saj pravi, da je zavrnil pomoč oziroma da sam ni odobril reševanja. Še več, zdaj zaradi »neuspešnega reševanja,« kot ga je označil sam, grozi z odškodninsko tožbo, poroča avstrijski časnik Kronenzeitung. 

Pomagal otroku in telebnil sam 

Italijan je tistega usodnega dne v divji naravi tega avstrijskega rezervata fotografiral svojega otroka, ko se je zanj nenadoma ustrašil, saj je grozilo, da se bo prek manjšega roba zvrnil po bregu nizdol. Priskočil mu je na pomoč, a v ihti sam nerodno padel in se skotalil po strmem pobočju. Tam je obležal in tarnal zaradi hudih bolečin v križu. Po prijavi so se prvi na teren odpravili gorski reševalci, ki pa so se zaradi informacije, da naj bi poškodovanec celo začasno izgubil zavest, na kraj poklicali tudi helikoptersko pomoč z zdravnikom. A jih je na kraju nesreče čakalo presenečenje, Italijan je zavračal vsako pomoč in predvsem ni želel, da ga v dolino odpeljejo s helikopterjem. V tem času naj bi se namreč k sebi za silo spravil s protibolečinskimi tabletami, poroča avstrijski časnik. Reševalci so vseeno opravili sovje delo in upornika spravili na varno, nato pa mu izstavili 663,74 evra težek račun. Da je bila zadeva vendarle resna, so pozneje potrdili zdravniki v bolnišnici, ki jo je Italijan obiskal na lastno pest. Rentgen je pokazal zlom vretenca. 

»Grozilno« pismo 

Tirolski gorski reševalci so konec aprila prejeli pismo, v katerem je 40-letnik pojasnil, da stroškov reševanja ne bo plačal, saj da ga niso ustrezno oskrbeli in ga prepeljali naravnost v bolnišnico. Zapisal je še, da bo, v kolikor ga ne oprostijo plačila računa, zoper njih vložil odškodninsko tožbo zaradi, kot pravi sam, »neuspešnega reševanja.« Gorski reševalci so že sporočili, da se njegovi »grožnji« ne bodo uklonili. 

Pred slabim mesecem dni smo poročali o podobnem incidentu, ki sta ga na Tirolskem zakuhala nemška turista. Njun račun je sicer znašal 2261 evrov. S tema dvema nehvaležnima pohodnikoma so se reševalci pozneje sicer pogodili.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov