Ljubezen

Prevajalka zbežala in se poročila s teroristom

uk
3. 5. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Prevajalka, ki je delala za FBI, je hitro uvidela, da je prišla v pravi pekel, a se ji je na srečo uspelo rešiti. Mnogo drugih žensk nima takšne sreče.

Twitter
Denis Cuspert je leta 2012 zbežal iz Nemčije v Sirijo.

FBI agentka Daniela Green, ki je za agencijo delala kot prevajalka, je leta 2014 zbežala iz ZDA in se tam pridružila moškemu, ki ga je preiskovala za FBI.

Obglavljenja
Večina tujcev, ki želi vstopiti v predele Sirije, ki jih kontrolira IS, tvega, da jih bodo obglavili. Zato je dokaj nenavadno, da je zaposlena pri FBI lahko prišla do enega od višjih predstavnikov.

Vse kaže, da se je zaljubila v nekdanjega nemškega raperja, ki se je pridružil samooklicani Islamski državi v Siriji. Daniela je tako prišla v kremplje enemu vidnejših članov te teroristične organizacije. Z njim se je poročila, a zelo hitro uvidela, da takšno življenje ni zanjo.

Denis Cuspert

Daniela se ni poročila z navadnim teroristom, ampak z Denisom Cuspertom, nekdanjim nemškim raperjem, ki se je pridružil Islamski državi kot oseba, ki išče nove rekrute prek spleta. Zaradi tega je bil na radarju praktično vseh svetovnih protiterorističnih sil. V Nemčiji je bil Cuspert znan kot Deso Dogg, v Siriji pa so ga poimenovali Abu Talha al Almani. V svojih besedilih je slavil Osamo bin Ladna in grozil Baracku Obami, da mu bo prerezal vrat. Pojavi se tudi v enem od videov, kjer v rokah drži odrezano človeško glavo.

Prikrit pobeg

Sramota
Kot je dejal (John Kirby, State Department), gre za izjemno napako FBI. Dodal je tudi, da je imela Greenova posebno dovoljenje za vstop v Sirijo, ki so ga izdali najvišji predstavniki IS.

Pri FBI so želeli pobeg Daniele v Sirijo prikriti, saj je šlo za kar malce sramotno kršenje varnostnih protokolov. Daniele namreč nihče ni sumil, da bi lahko storila kaj takšnega. Agentka je seveda Denisa posvarila, da je pod preiskavo FBI, je pa res, da je to gotovo že vedel. Vse skupaj je bil velik udarec za FBI, saj je trenutno ena glavnih nalog odstraniti vse simpatizerje Islamske države v ZDA. Dokaj nenavadno je tudi, da je Greenova dobila dokaj nizko kazen v zameno za sodelovanje, a to lahko kaže, da je iz Sirije prinesla pomembne informacije.

Beg v ZDA

Le nekaj tednov po poroki v Siriji je Daniela očitno uvidela, da je napravila veliko napako. Uspelo ji je zbežati v ZDA, kjer so jo seveda takoj aretirali. Priznala je krivdo in poudarila, da bo sodelovala z oblastmi. Greenova je dobila dve leti zaporne kazni. Kazen je precej mila, saj osebe, ki jih ujamejo, ko se poskušajo pridružiti Islamski državi, dobijo več kot 10 let zaporne kazni.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste