Nekritično

Vsevedni Trump očitno zgrešil poklic

Tjaša Lampret
13. 1. 2017, 10.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Novoizvoljeni predsednik se je očitno prelevil v stratega za spremljanje gledanosti televizijskih oddaj in prodaje glasbenih albumov. Na pamet zna oceniti, kako posli njegovih privržencev cvetijo, medtem pa posli njegovih nasprotnikov propadajo.

Profimedia
Donald Trump

Le še nekaj dni loči novoizvoljenega predsednika ZDA Donalda Trumpa, da zakoraka v slovito Ovalno pisarno Bele hiše, zdi pa se, da Trump bolj kot na predsedovanje pripravlja na vstop v enega od resničnostnih šovov. 

Medijski strateg? Veliko se posveča gledanosti

Očitno se je Trump v zadnjem času specializiral za spremljanje gledanosti in branosti, k vsemu skupaj pa dodal še marketinško dejavnost.

Ampak po vrsti: spomnimo se, kako je napadel Arnolda Schwarzeneggerja in gledanost prvega dela šova The Apprentice. Po novem je na twitterju razkril "popoln zlom" televizijske mreže CNN, ki objavlja "lažne novice", saj da jim gledanost pada že vse od volitev in bo mreža kmalu izgubila kredibilnost ...

Da ne omenjamo niti vsevednosti Trumpa, ki zna po novem oceniti tudi vrednost igralcev, in je eden od redkih - če ne edini tudi po merilih Hollywooda, kjer ni nedotakljivih -, ki si upa trditi, da je Meryl Streep precenjena hollywoodska igralka. Ob tem, da jo je pred dobrim letom sam izpostavljal kot dobro igralko ...

Trump je 4. januarja na twitterju naznanil, kako je prodaja albuma 16.letne pevke Jackie Evancho "skočila do neba" potem, ko je objavila, da bo nastopila na njegovi inavguraciji.

Malce širši pogled na dogajanje okoli božiča, ko se je prodaja albuma - pa ne le njenega - res povečala, pevka pa je nastopila tudi v praznično obarvani oddaji America’s Got Talent, pa Trumpovo brezsramno hvaljenje postavlja v nekoliko drugačno luč.  

Marketinški guru svetuje, kje kupovati

Zadnja v nizu bizarnosti, ki si ji jih je privoščil Trump, pa je pozivanje sledilcev na twitterju, da kupujejo v določeni trgovini, natančneje, v trgovini L. L. Bean, ki se ukvarja s prodajo oblačil za različne priložnosti (jakne za prosti čas, čevlji ,...) in drugih pripomočkov za aktivnosti v naravi. Na twitterju se je zahvalil Lindi Bell (velja za eno od podpornic republikanske stranke in tudi nekdanja kandidatka stranke) in naslednica podjetja L. L.Bean, ki ga je ustanovil njen dedek.

Pogledal oddajo in, hop, na twitter

Bellova se je po pisanju New York Timesa znašla na listi za bojkot demokratom naklonjenih volivcev potem, ko se je izkazalo, da je republikancem nezakonito nakazala finančna sredstva. Zgodba je stara, v zahvalo za podporo, pa je zdaj Trump na twitterju brezsramno pozival javnost k nakupu izdelkov.

Po stari navadi je Trump objavil zapis takoj po tem, ko si je očitno ogledal intervju z Bellovo na televizijski mreži Fox, ki se je predvajal tega dne. Kaj je lažjega, kot na podlagi TV oddaje v roke vzeti telefon in na twitter napisati prvo stvari, ki pade na pamet ...?

Številni Američani upajo, da Trump kot predsednik ne bo sprejemal odločitev le na podlagi ogleda televizijskih oddaj in osebnih preferenc. Po videnem v mesecih po zmagi na predsedniških volitvah pa je upanja za to vse manj. 

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste