Svet

Blatterju ni jasno, zakaj bi ga aretirali?

STA / T.C.
31. 5. 2015, 09.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Stari in novi predsednik krovne nogometne zveze Fife Švicar Sepp Blatter se je po petkovi vnovični izvolitvi znašel pod plazom kritik, njegova organizacija pa je dobila nekaj črnih pik, predvsem zaradi sumov korupcije in preiskav švicarskih pravosodnih organov. A Blatter se ne da, svoje nasprotnike sprašuje, s čim naj bi si prislužil pregon.

Reuters

Dan po (pričakovani) zmagi na volitvah je Blatter silovito udaril po svojih tekmecih in tistih, ki bi radi videli, da po dolgih letih na prvem sedežu Fife tja pride nekdo drug.

Web

Na vprašanja v slogu "Se bojite aretacije" in "Zakaj ne odstopite" je 79-letni predsednik, ki vstopa v peti mandat, odzval z začudenjem. "Zakaj bi me aretirali? Naslednje vprašanje," je v pogovoru s precej kritično mednarodno novinarsko srenjo dejal Švicar.

Poudaril je, da naj preiskava kar poteka, njega namreč ne zadeva. "Preiskava naj kar poteka - jaz v njej nisem vključen. Nimam desetih milijonov dolarjev in nimam skrbi, ne zaradi denarja ne zaradi sebe," je še zatrdil prvi mož Fife.

Aretacije nekaterih vodilnih članov Fife pred začetkom zasedanja so sprožile verižno reakcijo, številni člani svetovne nogometne družine so pozvali k spremembam in vrnitvi omajanega ugleda, a po volitvah je Blatter ostal v sedlu. Blatter je prepričan, da dogodki v Zürichu ne bodo dodatno škodovali Fifi, saj gre po njegovem mnenju za posameznike, ne pa za sistem oziroma organizacijo nogometne zveze.

Web

"Vsak je odgovoren za svoje lastno etično in odgovorno dejavnost. Tudi kot predsednik Fife ne morem odločati in delati za druge. Skušali smo uvesti spremembe, a nas je pri tem zavrla Uefa," je nato nekaj strupenih puščic spustil tudi v evropsko zvezo, ki pod vodstvo predsednika Michela Platinija že več let predstavlja odkrito opozicijo. "Lahko oproščam, vendar ne pozabljam," je še zažugal Platiniju.

S potrditvijo novega mandata je Blatter dobil osebno potrditev, ki jo je iskal in pričakoval - da je prav on tisti, ki lahko uspešno pripelje nogometno barko v mirne vode. "Kongres verjame, da sem še vedno najboljši. Pripeljali bomo Fifo nazaj v mirne vode in poskrbeli, da bomo spet srečna nogometna družina," je še dejal optimistični Švicar in končal novinarsko konferenco, preden bi padlo še kakšno neprijetno vprašanje.

Reuters

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste