Druga tožba

Snežič potožil: Mesec »ne odneha z žalitvami zoper mene«

S.R./STA
19. 9. 2023, 16.23
Posodobljeno: 19. 9. 2023, 16.23
Deli članek:

Davčni svetovalec Rok Snežič je ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luko Mesca znova zvlekel na sodišče. Očita mu žaljivo obdolžitev, zaradi česar je zoper ministra vložil že drugo zasebno tožbo.

Bobo
Snežič trdi, da minister ne odneha z žalitvami zoper njega.

Snežič je Mesca prvič tožil po tem, ko ga je minister marca lani na predvolilnem soočenju na Televiziji Slovenija med drugim označil za kriminalca. V tej že drugi zasebni tožbi Mescu očita, da ga je žaljivo obdolžil februarja letos v informativni oddaji 24ur na POP TV, ko je med drugim izjavil: "Za nekoga, ki je bil pravnomočno obsojen, izgnan iz Bosne in Hercegovine, za katerega cela Slovenija ve, da se ukvarja s posli, ki pač mejijo ali pa celo so neke vrste davčno utajevanje, mislim, da kriminalec pa ni na noben način žaljiva obtožba."

"Minister ne odneha z žalitvami zoper mene," je danes pred sodiščem poudaril Snežič. Kot je dejal, nobena od trditev, ki jih je zoper njega izrekel minister, ne drži, kar bo dokazal na sodišču.

Snežič je prepričan tudi, da politik ne more oziroma ne sme govoriti, kar želi, in žaliti državljanov, ki niso javne osebe. Glede višine kazni pa je izpostavil, da za ministra ne bo zahteval zaporne kazni, ampak bo predlagal "opravljanje javnih del v korist škofijske Karitas ali pravoslavne cerkve v Sloveniji."

Krivde ne priznava

Minister Mesec je pred začetkom današnjega naroka poudaril, da vztraja pri svojih besedah in da krivde ne namerava priznati.

"Danes sem spet na sodišču, in to zato, ker sem v istem stavku uporabil besedi Rok Snežič in kriminalec," je med drugim poudaril Mesec. Njegov odvetnik Marko Bobič pa je v sodni spis vložil nove dokazne predloge, iz katerih naj bi izhajalo, da so besede, ki jih je o Snežiču izrekel minister, resnične in da je imel minister utemeljene razloge, da jih je izrekel.

"Splošno je znano, da je Snežič prestajal zaporno kazen zaradi davčne zatajitve. V zaporu se je celo spoprijateljil z nekdanjim predsednikom vlade in se s tem tudi javno hvalil," je sodišču povedal Bobič.

Doktor davčnih utaj

Mediji so obširno poročali tudi o tem, da so oblasti v BiH prepovedale Snežiču vstop v državo, to pa je potrdil tudi Snežič sam, ki je v BiH sprožil več sodnih postopkov, je dodal Bobič. Spomnil je tudi, da ima Snežič v javnosti vzdevek doktor davčnih utaj in da je tudi Finančna uprava RS (Furs) v začetku leta opozorila, da Snežičeva poslovna praksa lahko meji na davčno utajevanje, zato takšna oznaka po Bobičevem mnenju ne more biti sporna.

Snežičev odvetnik Goran Janžekovič pa je danes v spis vložil vrsto dokaznih predlogov, s katerimi dokazuje, da Snežič v Sloveniji in na območju BiH ni bil kaznovan in da tudi ni imel prepovedi vstopa v BiH. Med drugim je v spis vložil potrdilo sodišča v Banja Luki iz leta 2022, iz katerega izhaja, da se zoper Snežiča ne vodi oziroma ni vodil kazenski postopek.

Med dokazne predloge je med drugim vložil tudi odločbo Komisije za preprečevanje korupcije iz lanskega leta o vpisu Snežiča v register lobistov, dokazilo o njegovem vpisu v register lobistov v Sloveniji ter obvestilo Fursa iz letošnjega leta o stanju Snežičevega davčnega dolga.

S.R. / M24
Minister Mesec tudi v drugi tožbi ne priznava žaljive obdolžitve davčnega svetovalca Roka Snežiča.

Estrada

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Zanimivosti

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan