luknje v premoženju

Aleksandro Pivec v zagato spravili kar v njeni stranki

R.T. / Necenzurirano
25. 3. 2022, 13.09
Posodobljeno: 25. 3. 2022, 13.19
Deli članek:

Bo predsednica stranke Naša dežela Aleksandra Pivec povedala, kdo je po izjemni ugodni ceni kupil luksuzno stanovanje, v katerem živi nekdanja ministrica.

Bobo
Aleksandra Pivec išče načine, kako javnosti pojasniti okoliščine svojega bivanja v novem stanovanju v Ljubljani. Toda njena zgodba je polna lukenj.
Kdo je kupec stanovanja na vrhu novozgrajene Vile Šmartinka na območju ljubljanskega BTC ne želi razkriti niti prodajalec. Patricija Kovačec, direktorica podjetja Projekt Šmartinka, izjav o tem ne daje.

Aleksandra Pivec leto dni biva v stanovanje na vrhu Vile Šmartinka na območju trgovskega središča BTC v Ljubljani. Njeno ime je na poštnem nabiralniku v pritličju zgradbe, lastnik pa ostaja neznan. Pogodba o prodaji stanovanja bila podpisana 22. marca lani, dva dni po ustanovnem kongresu stranke Naša dežela, ko je bila Pivčeva še ministrica, poroča spletni portal Necenzurirano. Stanovanje je bilo prodano po nenavadno nizki ceni, za 144 tisoč evrov, torej za 1760 evrov na kvadratni meter, cene stanovanj na tem območju pa se gibljejo pri okrog 3000 evrih na kvadratni meter.

Aleksandra Pivec pravi, da ni lastnica stanovanja, ampak najemnica. Kdo je najemodajalec, ni povedala. V zagato so jo spravili v njeni stranki. Pred njo so odgovorili, da predsednica stranke »glede naslova stalnega in začasnega prebivališča ureja potrebno s pristojnimi organi. Tako bo ravnala tudi v bodoče, ko bo opravljala funkcije, ki zahtevajo takšna poročanja«

Včeraj je sicer zatrdila, da v tem stanovanju prebiva le občasno, kar po informacijah spletnega portala Necenzurirano ne drži. Kljub temu je še vedno prijavljena na Ptuju, s čimer bi lahko šlo za kršitev zakona o prijavi prebivališča. Po tem se mora oseba v osmih dneh po preselitvi prijaviti na novem naslovu. V nasprotnem primeru ji grozi več sto evrov kazni. Hkrati mora predložiti ustrezno dokumentacijo, na primer najemno ali kupoprodajno pogodbo. Jo sploh ima, se lahko vprašamo.

Schoeck
Aleksandra Pivec živi v stanovanju, katerega pravi lastnik ali lastnica je v zemljiški knjigi skrita. Kupljeno je bilo le dva dni po ustanovitvi njene stranke Naša dežela in to brez posojila.

»O mojem premoženjskem stanju sem kot nekdanja ministrica in podpredsednica vlade skladno z zakonskimi določbami poročala pristojnim organom,« je novinarjem portala Necenzurirano v začetku leta zagotovila Pivčeva. Toda pri tem se je očitno zlagala. Vprašanja o njenem premoženjskem stanju so ji posredovali 29. decembra lani, po njihovih informacijah pa je poročilo na KPK oddala štiri dni pozneje. Dan zatem so nam iz njene stranke posredovali zgornji odgovor.

Kot so pojasnili na KPK, mora funkcionar v roku enega meseca po prenehanju funkcije izpolniti prijavo premoženjskega stanja in nato ponovno še leto dni zatem. Pivčeva je odstopila v začetku oktobra 2020, torej bi morala premoženje prijaviti že lani jeseni. Pa tega očitno ni naredila oziroma so jo na to "spomnila" šele vprašanja novinarjev portala Necezurirano. Kaj je zapisala v poročilo, ni znano. Komisija namreč vsebine premoženjskih kartic ministrov, poslancev, županov in drugih zavezancev (še) ne objavlja javno. Ni bilo prvič, da je Pivčeva zamudila s prijavo. KPK je leta 2020 ugotovila, da je Pivčeva trikrat kršila zakon o integriteti s tem, ko komisiji ni prijavila raziskovalnega dela v ZRC Bistra Ptuj in na projektu Strateškega razvojnega inovacijskega partnerstva Turizem (SRIPT). To je naredila šele po dveh letih, in sicer po tem, ko so se v javnosti pojavile informacije o njenih visokih postranskih zaslužkih. Zaradi projekta SRIPT je nato izbruhnila velika afera, kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) pa so v začetku lanskega leta pri Aleksandri Pivec opravili hišne preiskave.

Necenzurirano.si
Da Aleksandra Pivec prebiva v Vili Šmartinka, dokazuje tudi njeno ime na poštnem nabiralniku. Posneto decembra 2021.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov