Vladajočim napoveduje sivo jesen

Marjan Šarec: »Zdaj je vse jasno. Na polno …«

S.R.
25. 4. 2020, 08.35
Posodobljeno: 25. 4. 2020, 08.44
Deli članek:

Sobotno jutro, ko je na področju afere z zaščitnimi maskami še vladalo nekakšno jutranje zatišje, je začasen »mir« z zapisom na družabnem omrežju presekal nekdanji premier in prvak stranke LMŠ Marjan Šarec.

Bobo
Šarec meni, da tej vladi ne moremo verjeti ničesar več, kar pa da je za SDS tako ali tako značilno.

Šarec je sporočilo javnosti začel udarno. »Zdaj je vse jasno. Na polno …,« je zapisal ter dejal, da so bili nekateri akterji v njegovi ministrski ekipi že zdavnaj zmenjeni za sodelovanje v novi vladi. Še več, Šarec trdi, da so se že takrat dogovarjali tudi o tem, kako bodo speljali posel z dobavo zaščitne opreme. »Zdaj je jasno, zakaj so Tosami in mnogim drugim rekli NE. Zato, ker ni bilo prijateljev, družinskih članov ali še koga, za katerega bi se bilo vredno potruditi in mu zagotoviti avans. Zapravili so že vsaj polovico težko doseženega presežka lanskega proračuna,« je dodal.

Veliko vprašanj

Obregnil se je tudi ob izostanek ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška in ministra za obrambo Mateja Tonina na zdaj že razvpiti oddaji Tarča. Šarec sicer meni, da sta »ministra, sicer lačna kamer in fototerminov,« s tem dejanjem pokazala in povedala več, kot bi želela. »Maske (in to FFP2) na prvi seji vlade so bile uvertura v enomesečno dogajanje. Če je opreme tako kronično primanjkovalo, zakaj potem cel kup ponudb ni bilo pregledanih? Pa tudi dobavljeno ni bilo tisto kar je bilo že avansirano. Veliko vprašanj se poraja,« je še zapisal.

Interpelacija izguba časa? 

Kot pojasnjuje Šarec, trditve vlade, da je »neprimerno vlagati interpelacije in zahtevo za parlamentarno preiskovalno komisijo v času epidemije,« ne pijejo vode. »A bejž'te ga lomit? A res? Primerno pa je izvajati sporne posle, menjati nadzornike na RTVSLO, lomastiti po strokovnih institucijah, napadati medije, pisati depeše, se prepirati po družbenih omrežjih, kljub ministrskim funkcijam in obilici dela …,« se sprašuje. 

Pojasnjuje še, da verjame v delo policije, ki da ga bo opravila korektno, čeprav je Zavod za blagone rezerve prejel »čuden klic« v. d. generalnega direktorja policije Antona Travnerja. Obudil je še spomin na afero sendvič, ko je njihov poslanec Darij Krajčič odstopil, ker je v trgovini pljunil sendvič, ter na odstop generalnega sekretarja stranke Braneta Kralja zaradi, po Šarčevem mnenju »neprimernega« in »naivnega« telefonskega klica. »Najbrž od naših trenutnih vladajočih tega ne moremo pričakovati,« ocenjuje. 

Čaka jih siva jesen

Šarec dodaja, da tej vladi ne moremo verjeti ničesar več, kar da je za stranko SDS že dolgo značilno, partnerji pa da jim postajajo vse bolj podobni. »Drugo Janševo vlado je odnesla korupcija, očitno bo tudi tretjo. In potem se še najdejo taki, ki me sprašujejo, zakaj pa vendar nismo šli poleti 2018 v koalicijo z njimi? Komur danes to ni jasno, mu ne bo nikoli. Kar ta koalicija vidi kot cvetočo pomlad, polno priložnosti, se bo kmalu spremenilo v sivo jesen. Za njih, seveda,« zaključuje Šarec.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov