Ministrica na udaru

SDS vložila interpelacijo zoper Kolar Celarčevo

M.K./STA
2. 9. 2016, 19.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Poslanska skupina SDS je danes vložila interpelacijo o delu in odgovornosti ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc. Vsebino bodo predvidoma predstavili v ponedeljek. Interpelacijo so sicer pripravili tudi v NSi, a je še niso uspeli vložiti v postopek.

Arsen Perić
Ministrica za zdravje Kolar Celarčeva se je na udaru znašla tudi zato, ker nasprotuje lobijem, ki že vrsto let obvladujejo zdravstvo.

V NSi so se na napoved interpelacije odzvali z besedami, da SDS očitno primanjkuje idej in jim gre le za prestiž. Interpelacijo bodo prebrali in v kolikor ni utemeljena na način, kot mislijo, da mora biti, je ne bodo podprli, ampak bodo vložili svojo.

V SDS so ob vložitvi interpelacije na Twitterju zapisali, da v stranki SDS "manj govorimo in napovedujemo, več delamo". Vsebina interpelacije javnosti za zdaj ni dostopna.

V NSi so sicer v minulih dneh navedli, da imajo obljubljenih dovolj podpisov za vložitev interpelacije, predvsem iz vrst nepovezanih poslancev (NP in NeP). Interpelacijo so napovedali v torek, nakar je SDS še izrazila pričakovanje, da bo ministrica odstopila sama oz. da jo bo odstavil premier Miro Cerar.

Kolar Celarčeva o interpelaciji

Stranka NSi v predlogu interpelacije zoper Milojko Kolar Celarc, ministrici za zdravje med drugim očita odlašanje z zdravstveno reformo, podaljševanje čakalnih dob ter finančno nevzdržnost zdravstva.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc se je že na kratko odzvala na interpelacijo, ki so jo zoper njo danes vložili v poslanski skupini SDS. Z vsebino interpelacije še ni seznanjena, zato je ne more komentirati, je pa poudarila, da je imela SDS med letoma 2004 in 2008 štiriletni mandat, v katerem bi lahko izpeljala zdravstveno reformo.

"Zanimivo pa je, da me interpelira stranka SDS, ki je imela v času debelih krav, od decembra 2004 do novembra 2008, polni štiriletni mandat priložnost, da bi izpeljala že takrat težko pričakovano zdravstveno reformo," so na ministrstvu povzeli besede Kolar Celarčeve.

Peta interpelacija v mandatu Mira Cerarja

To je peta vložena interpelacije v mandatu vlade Mira Cerarja. Kot prva je interpelacijo uspešno prestala notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar, za njo zunanji minister Karl Erjavec, za las pa je na položaju ostala ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak

Sredi septembra se bo na interpelaciji zagovarjal tudi minister za infrastrukturo Peter Gašperšič. Milojka Kolar Celarc sicer ne bo prva ministrica za zdravje, ki se bo morala zagovarjati na interpelaciji. Doslej so se pred poslanci zagovarjali že trije zdravstveni ministri. 

Predsednik DZ Milan Brglez interpelacijo po vložitvi pošlje ministru, ta pa ima najmanj 15 in največ 30 dni, da nanjo odgovori.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste