Slovenija

Skupaj prižgimo nove iskrice v očeh otrok

pr
1. 6. 2015, 19.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Na pobudo Športnega društva Olimpiki (humanitarna organizacija za pomoč otrokom v socialni stiski), v sodelovanju s Slavkom Kotnikom in Zavodom šport Ljubljana je nastal izjemen projekt: nogometni in košarkarski spektakel za dober namen.

Nikola Miljković/M24

V soboto, 9. junija, se bo v ljubljanski Hali Tivoli odvila prav posebna košarkarska in nogometna dobrodelna tekma z naslovom ALL LEGENDS. Obiskovalci, gostje in nastopajoči bodo med drugim zbirali sredstva za Mladinski dom Malči Beličeve in za obnovo športnega igrišča na Vojkovi cesti v Ljubljani, na katerem bo Športno društvo Olimpiki lahko izvajalo treninge z otroki, saj želijo še naprej pomagati otrokom, ki imajo slabše možnosti, pri razvijanju vseh njihovih športnih potencialov.

Junaki za otroke

Kot že ima dogodka pove, bodo na tekmi sodelovale košarkarske in nogometne legende ter številni junaki največjih prvenstev in najmočnejših lig na svetu. Med nastopajočimi košarkarji bodo: Slavko Kotnik, Sani Bečirovič, Goran Jagodnik, Slavko Duščak, Mario Kraljević, Veljko Petranović, Ivica Jurković, Dušan Hauptman, Roman Horvat, Darko Mirt, Matjaž Smodiš, Zmago Sagadin, Memi Bečirovič in kapetan zlate jugoslovanske reprezentance iz leta 1970 Ivo Daneu.

Nastopila bodo tudi velika imena nogometnega sveta: Zlatko Zahovič, Milenko Ačimovič, Sebastjan Cimerotič, Ermin Raković, Ermin Šiljak, Gregor Židan, Marinko Galić, Igor Lazić, Matic Žitko, Matjaž Kek. Iz ostalih športnih svetov pa bodo dogodek med drugim soustavarili še svetovni boksarski prvak Dejan Zavec, hokejist Tomaž Vnuk, odbojkar na mivki Jasmin Čuturič, smučar Rene Mlekuš in drugi.

V spremljajočem programu prireditve jim bodo družbo delali številni slovenski glasbeniki, animatorji in voditelji. Odličen dan bo za marsikoga še boljši, saj bo ves čas prireditve potekal tudi bogat srečelov. Vsaka srečka bo prinesla veselje otrokom, potrebnim pomoči, za kupca srečke pa nagrado. Sicer pa se bo v soboto dogajanje začelo ob 15. uri na zunanjem igrišču Hale Tivoli. Tam se bodo zbrale slovenske športne legende, s katerimi se bodo v različnih košarkarskih in nogometnih igrah pomerili otroci. Pozneje se bo vse skupaj preselilo v dvorano, kjer bodo obiskovalce zabavali 6pack Čukur in športne legende. Uradni začetek prireditve ALL LEGENDS bo ob 18 uri, ko bo obiskovalce pozdravila sociologinja in profesorica dr. Gabi Čačinovič-Vogrinčič.

Estrada

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Zanimivosti

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan