Slovenija

Zaprli so mu parkirišče

Sašo Avramovič
24. 7. 2014, 16.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Bralec, ki želi ostati anonimen, živi v enem izmed stanovanj na Moljkovem trgu v Borovnici. Poklical nas je in dejal, da ga je zmotila postavitev stebričkov, s katerimi so zaprli območje Moljkovega trga za promet. S tem pa je zdaj tudi njemu onemogočena pot do parkirišča, kjer je prej parkiral, res pa je, da je parkirišče na območju, ki je v občinski lasti.

Arsen Perić/KMA

Bralec nam je pokazal Moljkov trg, kjer se nahajajo pošta, trgovina, gostinski lokal in stanovanja. Pokazal nam je tudi stebričke, s katerimi so to območje zaprli za promet. Na enem mestu smo lahko videli betonske, na drugem pa iz nerjavečega jekla. S tem so tudi bralcu onemogočili pot do parkirišča (nahaja se na občinski lasti), kjer je prej parkiral.

Arsen Perić/KMA

»Tukaj imam parkirišče, zdaj pa moram parkirati drugje. Razumem, da bi eno stran zaprli, zdaj pa so obe. Vseeno bi lahko bil meni omogočen dostop. Recimo, dalo bi se rešiti tako, da bi postavili stebričke iz nerjavečega jekla in dali meni na primer ključ, da bi zaklepal za sabo, ali pa da bi dali potopni stebriček ali kaj podobnega. Kakršnegakoli, samo da bi lahko jaz prišel do parkirišča. In tudi ko so postavili jeklene, sem župana Andreja Ocepka vprašal, ali bi lahko dobil ključ, da bi lahko tukaj parkiral. Pa je rekel, da ne, da se tukaj ne bo več vozilo, da tukaj ni več dovoza,« je pojasnil bralec in dodal, da ni prejel nobenega pisnega zagotovila, da se bodo stebrički postavili. »Rekli so samo, da se tukaj ne bo več vozilo."

Borovniški občinski svetnik Damjan Debevec je pojasnil: »Mi smo sprejeli občinski prostorski podrobni načrt, v katerem je predvideno, da se bo na območju Moljkovega trga uredil centralni trg, ki bo zaprt, zadaj za pošto pa naj bi bila parkirišča. Tam bi nato ljudje, ki tukaj živijo, lahko parkirali.« A do zdaj se tega še ni realiziralo oziroma le stebrički so bili postavljeni. »Zdaj so naredili le nekaj in ne vsega, in to je malo čudno. Z vsem skupaj se malo prehiteva. Še preden smo naredili a, smo že začeli delati b

Po drugi strani je treba povedati, da ni le od občine odvisno, ali se bo vse skupaj uredilo. Župan občine Borovnica Andrej Ocepek nam je pojasnil dve stvari. Prvič, da je Moljkov trg v celoti v občinski lasti in da je v ureditvenem načrtu predvideno, da bi za pošto (kjer naj bi bila potem tudi parkirišča) postavili nov trgovski lokal in podobne stvari, za postavitev slednjih pa bi morala poskrbeti tudi druga podjetja. In kaj je porekel na kritike o postavljenih stebričkih na Moljkovem trgu? »Mi smo se že lansko leto na svetu za preventivo dogovorili in sprejeli sklep, da je to območje za pešce, in ne za promet. Lani smo tudi postavili stebričke, ampak so bili jekleni tudi vandalsko odstranjeni,« je povedal Ocepek. Jeklene so nato nadomestili z betonskimi. Pojasnil je še, da so pred postavitvijo stebričkov ljudje, ki so prihajali na pošto, parkirali pred vhodom v pošto. »In potem z vzvratno vožnjo spet nazaj do glavne ceste, ker se obrniti pač ne da. Zato tam torej naj ne bi bilo prometa z vozili, zato so tudi stebrički. Zaradi cestnoprometne varnosti, zaradi tega, da se ne vozi z avtomobili in kombiji do vrat pošte in nato z vzvratno vožnjo nazaj, smo to zaprli. Ne pa zato, da bi onemogočili parkiranje tamkajšnjim stanovalcem.«

Arsen Perić/KMA

Glede na to, da je Moljkov trg v celoti v občinski lasti, Ocepek pravi, da tukaj sicer nihče ne bi smel parkirati brez kakršnega dovoljenja ali soglasja, »a se je pač parkiralo. Pač nikomur ni bilo prepovedano, dovoljeno pa tudi ne«.

Dodaja še, da je sicer res, da so v bližini Moljkovega trga parkirišča na modri coni, »ampak zraven so tudi parkirišča na beli coni, tamkajšnji stanovalci lahko parkirajo tudi na dvorišču. Vse je blizu, na približno 100 metrih je vse«.

Na koncu je še dodal, da so bili stanovalci (štirih stanovanj) o tem, da se bodo postavili stebrički, obveščeni pred približno letom dni.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste