Slovenija

Ne bodo se predstavljali predstavnikom sveta delavcev!

STA
4. 4. 2014, 12.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Kandidati za generalnega direktorja RTV Slovenija se danes ne bodo predstavljali predstavnikom sveta delavcev ter hišnih sindikatov. Na njihovo vabilo sta se namreč odzvala le dva izmed prijavljenih, zato so predstavitev odpovedali.

Arhiv Svet24

V Svetu delavcev Radiotelevizije Slovenija (RTVS), Sindikatu delavcev radiodifuzije Slovenije, Sindikatu kulturnih in umetniških ustvarjalcev RTV Slovenija ter v Koordinaciji novinarskih sindikatov RTV Slovenija, so v ponedeljek kandidate za generalnega direktorja povabili na predstavitev, ki naj bi bila danes ob 10. uri.

Kot so pojasnili, so skušali uradno izvedeti, kdo so kandidati za mesto generalnega direktorja RTVS. A so namesto imen dobili pojasnilo, da imena kandidatov niso javna zaradi varstva osebnih podatkov. Zato so jih povabili, naj se jim sami pridejo predstavit še pred sejo programskega sveta, ki bo v ponedeljek, na kateri bodo odločali o kandidatih.
Kot je za STA pojasnil predsednik Sindikata delavcev radiodifuzije Slovenije Tom Zalaznik, sta se na njihov poziv pozitivno odzvala le dva kandidata: odgovorna urednica tretjega programa TVS Ljerka Bizilj in nekdanji minister za zunanje zadeve Dimitrij Rupel.
Še dva kandidata, informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar in Roman Kolar, sta jim sporočila, da sta odsotna, sedanji generalni direktor RTVS Marko Filli pa je javil, da se zaradi bolezni ne bo mogel udeležiti predstavitve. "Od ostalih kandidatov (po našem vedenju je najmanj še eden) nismo dobili nobenega odgovora," je zapisal Zalaznik.
Med sedmimi prijavljenimi na razpis za generalnega direktorja RTVS naj bi bilo šest popolnih oz. ustreznih. Multimedijski portal RTV Slovenija je sicer objavil programe kandidatov. Kot je razvidno iz objave, je kandidat poleg naštetih še Marko Makarovič, ki je bil v preteklosti zaposlen na RTVS.

Programski svet RTVS, na katerem bodo izbrali novega generalnega direktorja, se bo sestal v ponedeljek.

V Sindikatu kulturnih in umetniških ustvarjalcev RTVS ob tem opozarjajo, da glasovi treh članov programskega sveta iz vrst zaposlenih morda niso veljavni.

Sindikat je namreč po volitvah predstavnikov zaposlenih v programski in nadzorni svet RTVS vložil tožbo za razveljavitev volitev. Po njihovem mnenju je bilo namreč podaljšanje roka za vlaganje kandidatur kandidatov v programski svet, čeprav je bilo kandidatov za izvolitev dovolj, nezakonito.
Mediacijski postopek, ki je potekal minuli teden pred sodiščem, ni bil uspešen. Zato je pred sodiščem stekel redni postopek za razveljavitev volitev, ki pa še ni končan oziroma o veljavnosti volitev sodišče še ni odločalo, opozarjajo v sindikatu.

Estrada

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Zanimivosti

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost