Slovenija

Osumljenca za družinski tragediji priprta

STA/M.J.
9. 7. 2013, 13.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Oba osumljena za družinski tragediji, ki sta se v zadnjih dveh tednih zgodili na ptujsko-ormoškem območju in ju obravnavajo kriminalisti mariborske policijske uprave, sta ta trenutek v priporu.

Dolenjski list

Policija je danes sicer predstavila še nekaj podrobnosti petkovega uboja v Trnovcih v občini Sveti Tomaž, kjer je 32-letni moški zabodel 55-letnega tasta. Do uboja je prišlo v petek zvečer malo po 22. uri, ko je 32-letnik na dvorišču stanovanjske hiše v Trnovcih z nožem zabodel tasta, ta pa je na kraju dogodka zaradi povzročenih poškodb in izkrvavitve umrl še pred prihodom reševalcev.

Kot je danes povedal vodja mariborskih kriminalistov Robert Munda, so v dosedanji preiskavi ugotovili, da je v družini že v preteklosti prihajalo do sporov, ob tem pa z veliko verjetnostjo domnevajo, da je pri dejanju šlo za precejšnjo zlorabo alkohola, ki je tudi botrovala dogodku.

Osumljenega so po dejanju prijeli v bližnjem lokalu in mu odvzeli prostost, preiskovalni sodnik pa je zoper njega odredil pripor. Ta se po informacijah policistov izvaja v zaporih in ne v kakšni od zdravstvenih inštitucij, čeprav je osumljeni bil v preteklosti večkrat na zdravljenju zaradi psihičnih težav in si je v preteklosti tudi sam že skušal vzeti življenje.


"Policija je pri tej družini večkrat intervenirala. Osumljeni je verjetno dokaj nezadovoljen s svojim življenjem, na kar kažejo tudi njegova pretekla dejanja. Njegova agresija do samega sebe in zloraba alkohola ob uporabi predpisanih zdravil sta po našem mnenju botrovala njegovemu ravnanju. Sicer pa smo pri preteklih intervencijah zaradi kršitev javnega reda in miru obravnavali tudi pokojnega tasta," je dejal Munda.

Osumljenec je po dejanju s kraja uboja pobegnil, vendar so ga policisti nekaj po 23.30 izsledili in prijeli v gostinskem lokalu v Gomili pri Senčaku. Za kaznivo dejanje uboja mu grozi od pet do 15 let zapora.

Sicer pa je v priporu po enotedenskem zdravljenju tudi 67-letnik, ki je v naselju Spodnji Velovlek v občini Ptuj prejšnjo soboto ustrelil svojega 48-letnega pastorka in njegovo 48-letno zunajzakonsko partnerko ter ju pri tem huje poškodoval. Kot je za STA pojasnila ptujska okrožna tožilka Sonja Erlač, je bil osumljeni v petek pripeljan pred preiskovalno sodnico, ta pa je po zaslišanju zaradi ponovitvene nevarnosti odredila pripor.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov