Slovenija

Vrtec Zarja se opravičuje vsem prizadetim

STA / S.R.
11. 4. 2013, 10.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V kamniškem vrtcu Zarja v teh dneh v pogovorih s starši, zaposlenimi, lokalno skupnostjo, regulatorji in drugimi organi intenzivno sodelujejo pri razjasnitvi okoliščin domnevnega neprimernega ravnanja z otroki.

Vrtec Zarja

Obenem se vsem prizadetim opravičujejo, je v današnjem sporočilu za javnost zapisala ravnateljica vrtca Jelka Golob. Vrtec Zarja se je v zadnjih dneh znašel v središču javnega zanimanja zaradi očitkov o neprimernem ravnanju z otroki, starimi tri in štiri leta. Nemirnega otroka naj bi v eni od skupin v mrazu zaprli na balkon, otrokom naj bi tudi grozili, da jim bodo z lepilnim trakom prelepili usta. Večina staršev v tej skupini meni, da gre le za lažne obtožbe mame enega od otrok, vzgojiteljica in pomočnica pa sta že dali odpoved.

"Dogodek sta vodstvu in staršem potrdili otrokova vzgojiteljica in njena pomočnica, ki izražata obžalovanje in opravičilo tudi za opozorila, ki sta jih namenili nemirnim otrokom, češ da 'bomo ustka morali zalepiti'," navaja ravnateljica. "Razumemo, da so bili prizadeti otroci in starši ob tem vznemirjeni in da je dogajanje vznemirilo širšo javnost. Vsem prizadetim se iskreno opravičujemo," je zapisala.

Vodstvo Vrtca Zarja poudarja, da zagovarja ničelno toleranco do nasilja in pritrjuje stališču ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, da je vsakršno nasilje nad otroki nesprejemljivo in zahteva takojšnje ukrepanje za popolno zaščito otrok. "Zato smo do razjasnitve vseh okoliščin vzgojiteljico in pomočnico vzgojiteljice napotili na dopust, za otroke skupine Sonček pa začasno skrbita pomočnica vzgojiteljice, ki jo otroci in starši že poznajo, in njena sodelavka. Medtem sta obe zaposleni, ki sta potrdili prijavljeni dogodek, podali odpoved delovnega razmerja, zato smo objavili razpis za prosti delovni mesti," je zapisala ravnateljica.

V vrtcu razumejo želje staršev, ki so bili z delom vzgojiteljice in njene pomočnice zadovoljni, da se vrneta. Temu tudi sami ne nasprotujejo, če bi preiskava pokazala, da otrok ni utrpel nasilja. "Vodstvo vrtca bo dejavno sodelovalo v vseh preiskavah in nadzorih s ciljem zagotoviti čimprejšnjo razjasnitev vseh okoliščin. Prav tako si bomo prizadevali za čim tesnejše sodelovanje vodstva in zaposlenih s starši, še zlasti s starši prizadete skupine," je pojasnila Golobova.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov