Ga je povozil s traktorjem?

Nove sledi v primeru pogrešanega malčka Emila, policija preiskuje 16-letnega kmeta

R.T.
3. 11. 2023, 20.44
Posodobljeno: 3. 11. 2023, 20.45
Deli članek:

Francoska policija že skoraj štiri mesece išče pogrešanega triletnika Emila S. Zdaj so vendarle našli nove sledi, ki so jih privedle do golobradega, vsega 16 let starega kmeta.

Profimedia
Mali Emil je izginil na začetku julija letos.

Spomnimo, v francoski vasici Le Vernet je 8. julija letos neznano kam izginil takrat še dvoletni Emile S. Tisto kritično sobotno popoldne se je igral na vrtu svojih starih staršev, nato ga nenadoma ni bilo več na spregled. Začela se je obsežna iskalna akcija, v kateri je sodelovalo približno 200 prostovoljcev ter več kot 30 policistov z izurjenimi psi in 20 gasilcev. Območje so preletavali tudi helikopter in droni, iskalna akcija pa se je nadaljevala v nedeljo in v naslednjih dneh. Vsi napori so bili zaman. Župan vasi Francois Balique je takrat izrazil dvom v tezo, da bi dečka kdo ugrabil, saj da gre za zelo mirno vas, v kateri bi morebitni tujec nemudoma pritegnil pozornost. Posledično so vsi domnevali, da je deček odtaval v gozd in se izgubil. Od takrat so minili že skoraj štirje meseci, dečka še vedno ni na spregled, vse bolj verjeten pa je postal najbolj črn scenarij.

Profimedia
Na območju je potekalo več obsežnih iskalnih akcij.

Po poročanju francoskih medijev naj bi se policisti v svoji preiskavi zdaj osredotočili na mladega, 16-letnega kmeta, sicer soseda Emilovih starih staršev. Slednji naj bi se na dan izginotja malega Emila vedel sumljivo, saj naj bi se z Emilovim dedkom zapletel v prepir, povezan z nekakšnimi sosedskimi spori. Prav tako naj bi bil eden zadnjih ljudi, ki so Emila videli preden je izginil. Kot je za francosko televizijo BFMTV razkril bratranec 16-letnika, so se prepiri začeli že v jutranjih urah, ko naj bi se Emilov dedek nad 16-letnikom znesel, ker naj bi slednji med deli poškodoval njegovo posestvo. Letele naj bi ostre besede, bratranca pa naj bi se nato odpravila na pašnik, kjer so se pasle krave 16-letnega kmeta.

Profimedia
Malega Emila so nazadnje videli na tej cesti.

Ga je povozil s traktorjem?

Televizija BFMTV je obenem poročala, da naj bi domačini tistega jutra na cesti opazili sumljiv traktor, pri čemer voznika niso uspeli identificirati. Bi se lahko tistega jutra s tem traktorjem do 16-letnika, ki je sicer med vaščani znan po tem, da vozi hitro in neprevidno, pripeljal njegov bratranec? Sam je to zanikal. Prav tako je za televizijo zavrnil možnost, da bi mladi kmet v eni teh divjih voženj Emila nesrečno povozil, kar sumijo nekateri vaščani. »Dobro poznam družino. Kritizirajo ga, ker vozi prehitro. Ampak kdo pri 16 letih ne vozi prehitro?« se je vprašal bratranec. Policiji je med zaslišanjem sicer dejal, da ne ve, kje se je v času domnevnega zločina nahajal 16-letnik. Prav tako so policisti preiskali 16-letnikov traktor in avtomobil njegove mame, a niso našli nobenih dokazov, ki bi kazali na kaj zloveščega. Preiskovalcem naj bi se sumljiv zdel tudi telefonski pogovor, ki sta ga tistega sobotnega popoldneva opravila bratranca. Vsebina pogovora ni znana in morda gre zgolj za običajen klic med dvema bratrancema, kar je za BFMTV zatrdil tudi mladenič. Primer zaenkrat ostaja nerazrešen, Emilova usoda pa neznana, a so preiskovalci prepričani, da je v ozadju njegovega izginotja nekaj zločinskega.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste