sojenje

Vlaović ne priznava, da je skušal umoriti nekdanjo partnerko in hčerko

B.K./STA
29. 3. 2021, 14.20
Posodobljeno: 29. 3. 2021, 14.21
Deli članek:

Pravi, da gre za maščevanje družine njegove nekdanje partnerke.

STA
Luka Vlaović

Pred petčlanskim senatom se je danes na celjskem okrožnem sodišču začelo sojenje 32-letnemu Luki Vlaoviću, ki je obtožen dvojnega poskusa umora na grozovit ali zahrbten način nekdanje partnerke in njune šestletne hčerke ter kaznivega dejanja groženj. V zagovoru je Vlaović vse obtožbe zanikal in dejal, da ni imel nobenega motiva za poskus umora.

Vlaović je tudi povedal, da bi očitana kazniva dejanja storil le psihopat in da si sploh ne more zamisliti, da bi škodoval nekdanji partnerki in njuni hčeri. Po njegovih besedah mu družina pomeni več od poklicnega življenja. "Trudil sem se ohraniti povezanost z nekdanjo partnerko in hčerjo," je dejal.

Nekdanjo partnerko in njuno hči naj bi Vlaović skušal zastrupiti s pomirjevali, ki jih je dal v krofe, a kot je danes pojasnil, sta partnerka in hči pomotoma zaužili zastrupljene krofe. Ti krofi so bili namenjeni njemu, je dejal.

Dodal je tudi, da je družina njegove nekdanje partnerka od leta 2017 zoper njega vložila kar nekaj kazenskih ovadb, med drugim so mu tudi očitali spolno zlorabo hčere, a je to v zagovoru zanikal. Za Vlaovića so vse omenjene kazenske ovadbe neutemeljene, partnerkina družina pa jih je podala, kar so ga želeli diskriminirati.

Meni tudi, da se mu družina njegove nekdanje partnerke želi maščevati zaradi osebnega spora z njimi. Med drugim je zato predlagal poligrafsko zaslišanje mame in očima nekdanje partnerke.

Tožilka Katja Kunej pa je predstavila obtožnico in Vlaoviću očitala naklepni poskus umora nekdanje partnerke in hčere na način, da jim je ponudil krofe, ki so vsebovali pomirjevala. "Pričakoval je, da se bo nekdanja partnerka zaradi zmanjšane koncentracije in omotičnosti zaletela z avtomobilom ter tako povzročila prometno nesrečo, v kateri bi umrla skupaj s hčerjo," je še dejala Kunejeva.

Zaradi poskusa dveh umorov Vlaoviću grozi najmanj 15 let zapora, za grožnje pa denarna kazen ali šest mesecev zapora.

Osumljeni je imel lanskega oktobra določen stik s hčerko, a otroka ni vrnil ob dogovorjeni uri. Ko ga je nekdanja partnerka poklicala, da pride po otroka, naj bi ji osumljeni rekel, naj pride v stanovanje, ker s hčerko pečeta krofe. Ob prihodu je njej in deklici po navedbah tožilstva ponudil krofe, v katerih so bila zdrobljena pomirjevala.

Med potjo domov je obema postalo slabo, zato sta stopili v stik s sorodniki in poiskali zdravniško pomoč. V bolnišnici so ugotovili, da sta bili zastrupljeni.

Nekaj dni po dogodku so na policiji navedli, da so 32-letnika v preteklosti že obravnavali za podobna kazniva dejanja z znaki nasilja, tudi poskusa umora. Dodali so, da so obe oškodovanki do pridržanja osumljenega ustrezno varovali.

Estrada

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Zanimivosti

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan