Štirje slovenski vrhunski chefi – Uroš Štefelin, Igor Jagodic, Bine Volčič in Matjaž Erzar – so se sestali na letošnjem prvem sestanku.
»Ta naša srečanja so postala že neka stalnica, saj se dobimo vsak drugi mesec. Ker smo prijatelji, malo poklepetamo, se nasmejimo, imamo pa tudi čisto resne pogovore o našem delu, o smernicah v kulinariki, novostih. Poleg tega je to tudi priložnost, da izmenjamo izkušnje. Zanimivo pa je predvsem to, da se vedno kaj novega naučimo,« pravijo v en glas. Leto 2019 pa kuharjem prinaša še en prav poseben izziv, saj bo prav letošnje leto v znamenju kulinarike. Slovenija je namreč postala kulinarična regija, kar bo po vsej verjetnosti velik izziv tudi za naše vrhunske kuharje, saj bodo oči svetovne javnosti in kulinaričnih gurmanov uprte v naše restavracije in v to, kaj jim bodo ponudili na krožniku.