Kanibalizem

Je Nathaniel otroke umoril in pojedel?

Urban Klančnik / Novice Svet24
5. 5. 2018, 07.30
Deli članek:

Eden najbolj grozljivih zločincev v zgodovini ZDA je bil zagotovo Nathaniel Benjamin Levi Bar-Jonah, ki je poskušal moriti že kot otrok.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Nathaniel naj bi v resnici umoril vsaj 27 otrok.
Kanibalizem
Nathaniel je bil precej debel človek, a so njegovi sostanovalci dejali, da ni nikoli kupoval hrane. Zmeraj pa je imel meso, za katero je trdil, da ga je dobil z lovom v divjini.

Nathaniel Benjamin Levi Bar-Jonah se je rodil kot David Paul Brown 15. februarja 1957 v Massachusettsu. Po znanih podatkih je svoj prvi umor želel izvršiti že kot sedemletni deček. Leta 1964 je v klet domače hiše zvabil petletno sosedo, ki ji je dejal, da ji lahko napove prihodnost. V kleti jo je nato poskušal zadušiti z rokami, a je dekličino vpitje slišala njegova mati in deklico rešila. Januarja 1970 je na bližnji hrib zvabil šestletnega dečka pod pretvezo, da se bosta sankala. Na hribu je dečka spolno napadel. Nekaj let kasneje je poskušal zvabiti dva dečka na lokalno pokopališče, pozneje je priznal, da ju je želel umoriti, a je eden od dečkov postal sumničav in je prepričal drugega dečka, da nista odšla z njim.

Posilstva in aretacija

Marca 1975 je Nathaniel, ki se je izdajal za policista, ugrabil osemletnega Richarda O'Connerja, ki je bil na poti v šolo. Dečka je spolno zlorabil in ga začel dušiti. Na srečo je ugrabitev videla soseda in takoj poklicala policijo, ki je začela dečka nemudoma iskati. Policisti so našli Nathaniela, preden bi mu uspelo umoriti nesrečnega Richarda. Dečka, ki je bil že tik pred smrtjo, so rešili. Nekaj dni pred maturo je Nathaniel, ki se je ponovno izdajal za policista, ugrabil še devetletno deklico in jo zlorabil v avtomobilu. Ko je zaradi napada začela bruhati, jo je vrgel iz avtomobila, kar je opazil mimoidoči in poklical policijo. Nathaniel je bil takrat že pogojno na prostosti, a ta »incident« ni nikoli prišel do njegovega nadzornika. Tako je bil Nathaniel sicer obtožen napada na Richarda, a je bil zelo hitro na prostosti. Leta 1976 je dobil celo zahvalno pismo za njegovo sodelovanje pri primeru.

Poskus umora

Arhiv časopisa Novice Svet24
Nathaniel naj bi umoril in pojedel Zacha Ramsaya.

Septembra 1977 je Nathaniel pod pretvezo, da je agent FBI, v avtomobil zvabil dva dečka in ju odpeljal na osamljeno mesto, kjer ju je priklenil z lisicami in ju začel dušiti. Enega od dečkov je vrgel po tleh in začel skakati po njegovih prsih. Drugega dečka je imel zaprtega v prtljažniku. Ko je verjel, da ga je umoril, se je odpeljal, na srečo pa je deček ponovno prišel k zavesti in odšel po pomoč. Policija je našla Nathaniela in drugega dečka, ki je bil še živ.Napadalec je bil obsojen na 19 let zaporne kazni, a so ga prestavili v umobolnico.

Mnogi strokovnjaki trdijo, da je Nathaniel umoril precej otrok, med drugimi Amando Gallion, ki je izginila leta 1997. Njenega trupla niso nikoli našli.

Sprememba imena

Dvaindvajsetega marca 1984 si je spremenil ime v Nathaniel Benjamin Levi Bar-Jonah. Svojim prijateljem in znancem je dejal, da je to storil, ker ga ljudje diskriminirajo, ker je židovske vere. Isto leto je bil tudi izpuščen iz umobolnice, ker naj ne bi predstavljal nobene grožnje, čeprav je enemu od svojih psihiatrov dejal, da ga zelo zanima okus človeškega mesa in da ima fantazije o umorih.

Še en poskus umora

Avgusta 1991, le mesec po tem, ko je bil izpuščen iz bolnišnice, je opazil dečka, ki je sedel v avtomobilu pred pošto. Nathaniel je odšel do avtomobila in sedel na dečkove prsi. Dečkova mati in še nekaj očividcev je takoj priskočilo dečku na pomoč in Nathaniel je pobegnil. Ko ga je policija ujela, je povedal, da je odšel do avtomobila, da bi se izognil dežju. Kasneje je priznal, da je želel dečka umoriti. Ponovno je bil obsojen na pogojno kazen. Ni znano, koliko otrok je napadel in koliko jih je tudi umoril.

Izginotje Zacha Ramsayja

Šestega februarja je izginil 10-letni Zach, ki je bil na poti v šolo. Priče so povedale, da so dečka nazadnje videle z debelejšim moškim in da je bil videti prestrašen. Zacha od tistega usodnega dne ni nihče več videl. Policija domneva, da je Nathaniel ugrabil dečka kar z avtomobilom svoje matere. Ko so preiskali njegovo stanovanje, so našli seznam Nathanielovih prejšnjih žrtev, na seznamu je bilo tudi Zachovo ime, zraven pa je bila napisana besedica »umrl«. Nathaniel na dan ugrabitve ni bil v službi in ni imel alibija. V stanovanju so našli tudi več časopisnih izrezkov, ki so govorili o primeru Zacha Ramsayja. Našli so tudi okrvavljene rokavice, pa tudi zakodirane zapiske, ki so govorili o mučenju in konzumiranju otrok, ter celo recepte s človeškim mesom. V zvezku je bilo tudi ime Teta, ki bi lahko Nathaniela povezovalo s posilstvom in umorom Jamesa Tete, ki je izginil leta 1973. Čeprav to ni bilo nikoli potrjeno, obstaja teorija, da je Nathaniel umoril nesrečnega Zacha, njegovo meso pa postregel prijateljem na vrtni zabavi. Nathaniela so ponovno aretirali leta 1999, ker se je izdajal za policista. Ko so preiskali njegovo stanovanje, so našli tudi kost, ki je pripadala neznanemu mlajšemu moškemu. Bil je obtožen posilstva in ugrabitve treh dečkov. Takrat ga je prepoznala tudi 36-letna Mary Patrone, ki jo je napadel leta 1974. Nathaniel je bil obsojen na 130 let zaporne kazni. Glavna težava v njegovem primeru je bila, da ob mnogih aretacijah oblasti niso vedele za njegove prejšnje zločine, in tako se je pedofilski morilec vsakokrat znašel na prostosti. Zaradi njega se je v ZDA začel uvajati register spolnih prestopnikov. Nathaniel je umrl 13. aprila 2008 v svoji zaporniški celici zaradi srčnega zastoja.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste