Poskus uboja svaka

Sosedo je omemba noža in krvi povsem iztirila

ss
24. 8. 2017, 06.50
Deli članek:

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje Anžetu Vidmarju, obtoženemu poskusa uboja svaka.

Samo Strel
Obtoženi Anže Vidmar trdi, da kritičnega dne noža sploh ni imel v rokah.

Po navedbah tožilstva je 35-letnik 1. decembra lani okoli 17. ure s kuhinjskim nožem, dolžine 33 centimetrov, planil nad svaka Romana Zupančiča, ki je ležal v postelji.

Poskus uboja se je zgodil v stanovanjski hiši v Šmarci pri Kamniku, kjer si obtoženi s sestro Evo, njenima mladoletnima hčerkama in Zupančičem deli streho. Anže Vidmar je Zupančiča z nožem poskušal zabosti v glavo, vpil je, da ga bo ubil, a je oškodovancu uspelo napadalca odriniti, pri tem pa se je nekoliko ranil po dlaneh. Potem je Vidmar odnehal, zatrjujejo tožilci.

Anže je norel že prej

Senat predsedujoče Polone Herman je včeraj kot pričo zaslišal sosedo vpletenih, Vesno M., ki je vztrajala pri povedanem v preiskavi. Po njenih navedbah jo je kritičnega dne poklicala Eva in jo prosila, ali se lahko hčerki začeta k njej, ker »Anže spet nori«. Po besedah priče sta dekleti že dvakrat ali trikrat prej pri njej iskali zatočišče, da pač doma nista gledali verbalnih obračunov, nikoli pa je ni bilo strah, da bi se komu dejansko kaj zgodilo. Tokrat pa sta sicer pogumni dekleti vzhičeno omenjali nož in kri, zaradi česar je Vesno, ki je takrat še trpela za depresijo, povsem vrglo iz tira in niti ni čisto razumela, kdo je ranjen, Vidmar ali Zupančič. Vesni je bilo sicer znano, da Anže rad nori, nikoli pa ji ni bilo natančno pojasnjeno, zakaj. Pojasnila je tudi, da so o njem po vasi krožile govorice, da poleg alkohola zlorablja tudi mamila, ter da se je nekoč z nekim vaškim pijančkom pogovarjal, da bo Zupančiča ubil, sama pa tega na lastne oči ni videla.

Trdi, da noža v rokah sploh ni imel

Kot je znano, se šolani pek zagovarja, da kritičnega dne noža v rokah sploh ni imel, da si je oškodovanec tri centimetre dolgo rano na desni dlani zadal sam. Priznava, da je v jezi res planil nad svaka, ki je počival, mu prisolil dve klofuti in ga za nekaj časa z obema rokama zadržal na postelji, vse to pa zato, ker so mu zaklenili kopalnico zaradi nerednega plačevanja dela stroškov. Po nenadni mamini smrti je namreč začel intenzivno piti, zaradi česar sta se z Zupančičem večkrat prepirala. Priznal je, da je v žaru jeze res dvakrat ali trikrat izjavil, da bo Vidmarja ubil. Verbalni spor se je po pripovedovanju obtoženca nadaljeval na hodniku, kjer je Zupančič Vidmarju zabrusil, da bo na pomoč poklical tri prijatelje iz Kočevja, Vidmar pa njemu nazaj, da bo v tem primeru najprej »nabil njega, potem pa še njegove tri prijatelje«. Zupančič naj bi nato odšel po nož, Vidmar pa se je skrival pred njim za nekimi vrati, zato ni prav dobro videl, kdaj in kako se je ranil, a predvideva, da mu je zdrsnilo na stopnicah.

Psihiater mnenja še ni uspel izdelati

V torek je bilo predvideno zaslišanje sodnega izvedenca psihiatrične stroke Branka Brinška predvsem glede obtoženčevega pitja in obnašanja pod vplivom alkohola, saj je oškodovanec med zaslišanjem povedal, da je problematičen le, ko pije, pije pa pogosto, in »kadar je pijan, v njegovih očeh vidiš morilca«. Vendar izvedenec Brinšek mnenja zaradi »nujnih in neodložljivih obveznosti« ni uspel izdelati. Lov za resnico se bo tako nadaljeval 29. septembra. Obtoženemu, ki si je v preteklosti prislužil že dve pravnomočni obsodbi, in sicer zaradi groženj in nasilja v družini, ko je med drugim »po pomoti« klofnil eno od nečakinj, za poskus uboja svaka grozi od pet do 15 let zapora.

Estrada

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov