Črna kronika

Policija voznika cisterne poziva, naj se jim oglasi

G.G./STA
14. 7. 2015, 12.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Dan po tragični prometni nesreči, v kateri so na primorski avtocesti med Lomom in Uncem proti Kopru umrli štirje romunski državljani, policija še išče 50-letnega voznika cisterne, ki je po nesreči odšel neznano kam. Pozivajo ga, naj se jim oglasi, saj mu bodo nudili pomoč in z njegovo pomočjo skušali ugotoviti še precej nejasne okoliščine nesreče.

STA
V nesreči so umrli štirje romunski državljani, in sicer so umrli 43-letni voznik osebnega vozila ter potniki, 34- in 60-letna ženska in petletni deček. Po poročanju številnih romunskih medijev gre za višjega državnega tožilca in njegovo družino, ki je bila na poti na počitnice v Italijo.

V hudi nesreči v bližini Logatca so bila udeležena tri vozila: dva osebna avtomobila in cisterna za prevoz nevarnih snovi. Življenje so izgubili štirje romunski državljani: 43-letni voznik dacie logan, ženski, stari 60 in 34 let, ter 5-letni deček.

Policisti pa še iščejo 50-letnega voznika cisterne, ki je po trčenju odkorakal s kraja grozljive nesreče. Policijski inšpektor iz sektorja uniformirane policije Policijske uprave Ljubljana Refik Hodžič je pojasnil, da je iskalna akcija za voznikom tovornega vozila stekla že v ponedeljek - po izjavah prič je voznik odšel čez avtocesto na drugo stran. Pri iskanju so ponoči uporabili tudi helikopter s termovizijo, ki zaznava toploto, v iskanje pa so se vključili tudi vodniki službenih psov.

Voznika kljub temu niso izsledili, zato so danes organizirali iskalno akcijo, pri kateri je sodelovalo okoli 30 policistov. Pregledali so območje okoli Logatca, a gre za zelo zahtevno, gozdnato območje. Govorili so že tudi z voznikovimi svojci, a nimajo podatkov, da bi se oglasil vsaj njim. Akcija se bo danes nadaljevala, če bo treba pa tudi v sredo.

Petdesetletnik je bolj okroglega obraza in nosi očala, ima kratke črne lase. V času nesreče je imel oblečeno sivo majico in modre kavbojke, obute je imel natikače. Vzroka, zakaj je zapustil kraj nesreče, policija ne pozna. Hodžič pravi, da bi po taki nesreči marsikdo to storil.

Delodajalec voznika je za oddajo 24UR ZVEČER povedal, da gre za voznika z več kot 25-letnimi izkušnjami v mednarodnem in domačem transportnem prometu.

Dacio je stisnilo med skalni nasip in cisterno

Prav tako policija ponovno poziva vse morebitne očividce nesreče, naj pokličejo na telefonske številke policije ali naj se zglasijo na najbližji policijski postaji.

Policija je medtem sporočila, kako je prišlo do nesreče. 43-letni voznik dacie, višji tožilec Flavius Chis, je avto ustavil pasu za počasna vozila, 50-letni voznik cisterne pa je po ugotovitvah policije po počasnem pasu pripeljal z domnevno z neprilagojeno hitrostjo in brez zaviranja z desno polovico sprednje strani vozila trčil v zadnjo stran dacie. Tovornjak je po trčenju potiskal dacio, nakar se je ustavil na travnati površini izven vozišča. Medtem pa je dacio odbilo na skalnati nasip, kjer je obstalo stisnjeno med nasipom in cisterno.

Dacio je med trčenjem odbilo tudi v zadnji del golfa, ki je prav tako stal na pasu za počasna vozila pred dacio. (Oboji so bili namenjeni v Italijo in so potovali skupaj). Golf je nato oplazil audija, ki ga je takrat pravilno po levem pasu vozil 45-letni državljan Nemčije.

Kot smo že napisali, so vse štiri osebe v dacii umrle, 52-letni voznik in njegova 51-letna sopotnica (oba državljana Romunije) v golfu pa sta utrpela lažje poškodbe.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste