Črna kronika

Ljubljanski kriminalisti razbili mednarodno kriminalno združbo

J.P.
19. 11. 2014, 09.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana so 18. 11. 2014 zaključili večmesečno kriminalistično preiskavo kriminalne združbe, ki se je ukvarjala z izvrševanjem kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog in prepovedanega prehajanja državne meje (308. člen in 186. člen KZ-1B).

Dolenjski list
V preiskavi je bilo skupno preiskanih 8 kaznivih dejanj, ki so jih izvrševali storilci z območja Novega mesta, ovadenih pa je bilo skupno 6 oseb. Kriminalisti so v sodelovanju z novomeškimi policisti 17.11.2014 na območju PU Novo mesto na podlagi odredbe sodišča izvedli 3 hišne preiskave. Pri tem so bili zaseženi predmeti, ki so bili predmet hišne preiskave. Eni osebi (49-letni državljan Republike Slovenije, že pravnomočno obsojen za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog) je bila odvzeta prostost. Slednjemu je preiskovalni sodnik po zaslišanju odredil pripor. Preiskavo je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo.

V času kriminalistične preiskave je bilo ugotovljeno, da sta vodji hudodelske združbe 49-letni državljan Republike Slovenije in 39-letni državljan Švice, v sodelovanju še s petimi znanimi storilci, v letu 2014 izvršila 3 kazniva dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu KZ-1B. Slednja sta proti plačilu organizirala prehajanje državne meje več državljanom Kosova, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop in bivanje v Sloveniji, na ozemlje R Slovenije in si tako sebi kot ostalim članom hudodelske združbe pridobila protipravno premoženjsko korist v višini najmanj 17.000 EUR. V tem času je bilo nekaj državljanov Kosova prijetih in vrnjenih nazaj na Hrvaško, nekaj državljanov Kosova pa je nezakonito svojo pot nadaljevalo v Švico, ki je njihova ciljna država.

V času izvajanja preiskave pa je bilo prav tako odkritih in preiskanih 5 kaznivih dejanj Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu KZ-1B, kjer sta prav tako vodji hudodelske združbe 49-letni državlaj Republike Slovenije in 39-letni državljan Švice, v sodelovanju z identificiranimi osebami tako iz Slovenije, Avstrije in Nemčije, organizirala in izvedla preprodajo večje količine prepovedane droge Heroin (najmanj 1 kg) v Avstriji. 39-letni državljan Švice je bil pri kaznivem dejanju odkrit in prijet s strani avstrijskih policistov in pridržan. Prav tako sta navedena na območju Novega mesta preprodajala prepovedano drogo Heroin v večjih količinah, namenjeno nadaljnjim preprodajalcem.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste