Črna kronika

Bogataš je zakrivil mladeničevo smrt

Arhiv
24. 10. 2013, 16.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

John Goodman, ki je obogatel s polom, je brez sramu dovolil, da je v umazanem kanalu južne Floride utonil mlad diplomant Scott Wilson. Pijani mogotec se je s svojim 145.000 evrov vrednim športnim avtom s pomično streho zaletel v 23-letnikovega hyundaia. Ustanovitelj mednarodnega kluba za polo na Floridi je bil neverjetno trdosrčen, saj žrtvi ni skušal niti pomagati.

Premožni John Goodman je pobegnil s kraja nesreče.

Namesto tega je peš zbežal do bližnjega avtodoma in njegovo lastnico vprašal, ali je videti pijan. Potem je poklical svoje dekle. Reševalci so na žalost iz vode potegnili že mrtvega Scotta. Diplomant univerze južne Floride je bil na poti domov na rojstnodnevno zabavo svoje 19-letne sestre. Samo nekaj minut od doma je bil, ko se je njegovo življenje tragično končalo. Kot piše v policijskem poročilu, so se strašni dogodki zgodili okoli enih zjutraj sredi februarja.

Devetinštiridesetletni Goodman je s svojim deluxe bentleyjem GTC prevozil znak za stop in sploh vozil precej hitreje, kot je bilo dovoljeno. Vozilo je zaril v Scottovega hyundaia sonato, ki se je prevrnil s ceste in pristal na strehi v kanalu. Scott ni mogel odpeti varnostnega pasu, Goodmana pa je tako močno skrbelo, kako bi se izmuznil odgovornosti, da se ni imel časa ukvarjati z utapljajočim se mladeničem. Policisti so sledili Goodmanovim stopinjam, ki so vodile stran od prizorišča. Odkrili so, da je prehodil kakšen kilometer do hiše Lise Pembleton. Sposodil si je njen mobilni telefon in poklical svoje dekle okoli druge ure.

Ko je odložil, je Liso vprašal, ali je videti in ali zveni, kot bi mu nekaj manjkalo, ter ali naj pokliče reševalce. Lisa mu je rekla, naj jih pokliče, kar je končno storil. Sprva s policisti ni hotel sodelovati, saj jim ni hotel dati vzorca krvi. Privolil je šele, ko so mu povedali, da imajo dovolj dokazov, da mu ga vzamejo na silo. Testi so pokazali, da je imel v krvi dvakrat več alkohola od dovoljene količine. Tragedija je razgalila Goodmanove osebne demone, med drugim dolgoletno bitko z alkoholom in mamili.

Scott je umrl za volanom svojega avtomobila.

Ob vložitvi zahtevka za ločitev leta 2009 ga je nekdanja žena obtožila, da že dolgo jemlje kokain. Dodala je, da se je bala za lastno varnost in varnost svojih otrok, za katere je skrbel mož. Ta razkritja so šokirala tiste, ki so mu blizu. Poznali so ga kot navdušenca nad polom, ki se je družil z zvezdami, kot sta Madonna in Tommy Lee Jones. Ogromno denarja je vložil v objekt, kjer zdaj gostijo prestižno vseameriško prvenstvo v polu.

Po trimesečni preiskavi so Goodmana aretirali in pripeljali v okrožni zapor v Palm Beachu. Obtožili so ga umora, zakrivljenega z vozilom, in uboja zaradi vožnje pod vplivom substanc. Za vsako obtožnico bi lahko dobil do 30 let zapora. Po položitvi varščine v višini 72.000 evrov so ga izpustili. Scottovi starši so se bali, da se bo Goodman s svojim bogastvom skušal izmakniti roki pravice in ne bo plačal dolga do družbe.

Goodman je takoj po nesreči najel vplivnega floridskega odvetnika Roya Blacka, ki je v preteklosti branil posiljevalca Williama Kennedyja Smitha in radijskega voditelja Rusha Limbaugha, ki so ga aretirali zaradi mamil. Goodman je po očetu, ki je obogatel s tovarnami klimatskih naprav, podedoval ogromno denarja. Sodišče ga je obsodilo na šestnajst let zaporne kazni, varovanje svojega bogastva pa je zaupal partnerici.

 

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov