Božanstvo ali demon?

Mačka še zdaleč ni, kar se nam morda zdi - običajna hišna ljubljenka

Elina Allais
29. 3. 2022, 20.32
Posodobljeno: 29. 3. 2022, 20.38
Deli članek:

Pred nekaj leti me je Vesolje nežno potisnilo na duhovno pot, tako da mi je na pot vrglo niz stisk in izzivov, da bi delala s svojo senčno stranjo in se ponovno povezala s svojim višjim jazom.

Profimedia
Poslušanje mačjega predenja, še posebno če glavo prislonimo k njenemu telesu in poslušamo od blizu, ima na nas močan zdravilen učinek.

Takrat sta se dve čudoviti črno-beli mački odločili, da bo moja hiša postala njun dom.
Zdaj vem, da sta mački prišli v moje življenje, ko sem bolj stopila v stik s svojo intuicijo in psihičnimi močmi. Do takrat sem te lastnosti v sebi podzavestno ignorirala.

ZGODOVINA MAČK
Mačke so že od antičnih časov častili kot bogove in zaničevali kot demone. Zdi se, da so ljudje skozi zgodovino imeli z njimi odnos ljubezni ali sovraštva.
Številne močne starodavne civilizacije so zelo spoštovale mačke. Egipčani so imeli boginjo mačk Bastet, za katero so verjeli, da varuje gospodinjstva pred škodo. Častili so jo kot boginjo obilja, plodnosti, magije in lune.
Stari Grki in Rimljani so mačke povezovali s plodnostjo in luno, v Indiji pa so simbolizirale porod. Šele s širjenjem krščanstva v srednjem veku so se mačke demonizirale ter postale simbol teme in črne magije.
Zakaj se je zgodil tako drastičen preobrat v človeškem odnosu do mačk? Verjamem, da je to povezano z značilnostmi mačk oziroma lastnostmi, ki jim jih ljudje pripisujejo.

NARAVA MAČK
Mačke so po naravi zelo neodvisne in vztrajne. Tudi če jih ljudje zapustijo, imajo prirojeno sposobnost preživetja v divjini. Poleg tega se nikoli ne trudijo, da bi ljudem ugajale.
Po naravi so elegantne, njihova lastnost, ki deluje skrivnostno, pa je, da dobro vidijo v temi in se ponoči rade gibljejo. To je glavni razlog, da so jih ljudje začeli povezovati s čarovnicami in črno magijo. Navsezadnje je tema tam, kjer se skrivajo naši strahovi. Tema pomeni neznano in nadnaravno, kar je za ljudi nevarno.
Mačke predstavljajo tudi ženske lastnosti, ki jih je patriarhat stoletja zatiral in zasmehoval – so simbol skrivnostnega in močnega; ženstvenosti.

PREDANE VAROVANJU
Mačke ščitijo dom pred vsiljivci in zli silami s svojo izjemno močno avro. Hitro lahko preženejo zle duhove in očistijo negativno energijo iz gospodinjstva.
Če imate mačko kot hišnega ljubljenčka, vas lahko zaščiti tudi pred črno magijo in psihičnimi napadi. Mačke imajo tako visoko vibracijsko energijo, da vas lahko že samo, če ste v njihovi bližini, zaščitijo pred zlobnimi nameni drugega.
Delujejo lahko tudi kot duhovni vodniki in prinašajo pomembna sporočila iz višjih sfer. Če ste imeli izjemno močno vez z domačo mačko, ki je umrla, je povsem možno, da je postala vaš varuh na področju duhov. Čeprav za to ni dokazov, je to neizmerno tolažilna misel za vsakega ljubitelja mačk.

DRAGOCENE UČITELJICE
Vendar vam v resnici ni treba imeti mačke za duhovnega vodnika, da bi se od njih učili. Zgolj opazovanje mačke vam lahko pomaga pridobiti dragocene vpoglede.
Mačke so same svoje, brez opravičevanja, zato nas predvsem učijo lastiti si svojo moč in ne dovoliti, da bi kdo zatrl naš duh, da bi se počutili majhne. Opozarjajo nas, naj na prvo mesto postavimo lastne potrebe in imamo pokončno držo.
Skozi stoletja so mačke simbolizirale temo, psihične moči, pa tudi fizično moč in nagone preživetja. Morda bi se morali od njih naučiti, kako premostiti vrzel med fizičnim in duhovnim svetom.
Mogoče je čas, da začnemo sprejemati svojo temo in senčno stran. Morda je čas, da se vsi znova povežemo s svojim notranjim božanstvom ter v sebi odkrijemo plamen magije in skrivnosti, ki je skozi stoletja zatiranja od zunaj skoraj ugasnil.
Mačke nas tudi učijo, naj se sprostimo in življenja ne jemljemo tako resno. Njihov umirjeni način bivanja nas opominja, naj svojih dragocenih energetskih zalog ne izčrpavamo s skrbmi.
Sporočilo, ki nam ga prinašajo, je, da je res vse v redu in da, čeprav tega morda ne vidimo, obstaja božanski načrt ter višji namen vseh dogodkov.

MOJA IZKUŠNJA
Zame je najpomembnejša lekcija, ki sem se je naučila od svojih dveh mačk: biti v trenutku in uživati v preprostih užitkih življenja. Že hoja, prehranjevanje ali spanje nam lahko prinesejo neizmerno veselje, dokler se ne motimo z negativnimi mislimi in čustvi.
Ne glede na to, ali verjamete v psihično moč mačk ali ne, ni dvoma, da imajo neverjetno pomirjujoč in uravnotežen učinek na vsakogar v njihovi bližini. Božanje mačke se lahko resnično občuti kot terapevtska seansa zdravljenja.
Torej, ko boste naslednjič božali mačko, začutite, da se ves vaš stres kar topi in vsa negativna energija zapušča vaše telo. Sprostite se ob zvoku njihovega predenja in se potopite v občutek čiste blaženosti, ki vas prevzame. Počutili se boste harmonično in vaš um bo sproščen.

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste