Ajda se je tokrat, v oddaji Kralj svoje kuhinje, podala na Ptuj, kjer kraljuje mehiška restavracija Poncho ali po mehiško in kakor se tudi v resnici imenuje, El restaurante de Poncho. V njej je našla prijazno, a strogo kuharsko mojstrico Marino Recko, ki v tej restavraciji dela že 24 let, sicer pa kuha in ustvarja že 35 let, izobrazila je mnogo mladih kuharjev.
Ajda je prinesla iz Spara piščančje prsi in zelenjavo, zato sta z Marino ustvarili burito. Marina je povedala, da si želi obiskati Mehiko in upa, da jo bo tja poslal njen šef, ko bo šla v pokoj. Za vnukinjo naredi najboljšo govejo juho, je zaupala. Kljub temu, da je zelo stroga mojstrica, je pohvalila Ajdino pomoč v kuhinji in ji povedala, da če bo potrebovala delo, ga lahko dobi v njeni kuhinji. Skriti gost pa je bil Argentinec, ki že 9 let živi v Ljubljani: Isaac Palma. Isaac je povedal, da je mehiška hrana bolj pikantna kot argentinska, a je z veseljem in užitkom zmazal burito. Na koncu imenitne pojedine je presenečenje pripravila Ajda. K mizi je pripeljala skupino Mariachi Los Caporales Slovenija in Isaac je strastno, kot zna le on, zapel z njimi. Ker je na poti do restavracije dobil kazen zaradi prehitre vožnje, je bila slaba volja hitro pozabljena.
Ajda Mlakar pa je o oddaji povedala: »Obožujem latino temperament in v tokratni oddaji sem se ga lahko res naužila. Pripravljali smo tipično mehiško jed, ki jo je pospremil tudi nastop marijačev. Uživala sem ob pristni reakciji Isaaca Palme, ki se je iskreno razveselil nastopa in zdelo se mi je, da smo ga s tem za trenutek popeljali tudi v njegovo domovino. Tudi sama sem zagreta popotnica, večkrat sem že bila v Južni Ameriki, po tej oddaji pa sem sklenila, da se v kratkem odpravim tudi v Mehiko, ki je že nekaj časa na moji listi želja.«
Oddajo Kralj svoje kuhinje si lahko ogledate vsak ponedeljek na TV Veseljak Golica ob 20.00, ponovitev v nedeljo ob 20.00.
RECEPT:
Marinada
300 g piščančjih prsi
1,5 dl svetlega piva
2 žlički začimbne mešanice »fajita«
Burito
1 bučka
1 rdeča paprika paprika
košček pora
1/2 čebule
2 žlici olja
1 žlička začimbne mešanice »fajita«
omaka s sirom načo
paradižnikova salsa
2 pesti naribanega sira
Zelenjavna priloga
2 rdeči papriki
1 bučka
1 žlica olja
1 žlička začimbne mešanice »fajita«
Gvakamole
1 avokado
1/3 rdeče paprike
1 ščepec soli
1 ščepec popra
Česnova omaka
250 g kisle smetane
1 ščepec soli
1 žlička mletega koriandra
1 žlička česna v prahu
RECEPT ZA BURITO:
Marinada
300 g piščančjih prsi
1,5 dl svetlega piva
2 žlički začimbne mešanice »fajita«
Burito
1 bučka
1 rdeča paprika paprika
košček pora
1/2 čebule
2 žlici olja
1 žlička začimbne mešanice »fajita«
omaka s sirom načo
paradižnikova salsa
2 pesti naribanega sira
Zelenjavna priloga
2 rdeči papriki
1 bučka
1 žlica olja
1 žlička začimbne mešanice »fajita«
Gvakamole
1 avokado
1/3 rdeče paprike
1 ščepec soli
1 ščepec popra
Česnova omaka
250 g kisle smetane
1 ščepec soli
1 žlička mletega koriandra
1 žlička česna v prahu