Glasba

Nino Ošlak prišel do zaključka, da je treba za publiko dati od sebe vse in še več

Alesh Maatko
13. 5. 2024, 08.00
Deli članek:

Po velikem uspehu in zmagi na Popevki 2023 z uspešnico Med nama vsestranski akademski glasbenik Nino Ošlak kreativno preživlja letošnjo pomlad in napoveduje že četrto ploščo!

Erazem Paravinja
Nino Ošlak je svoj glasbeni prvenec, avtorski pop album Simfonija, izdal pred enajstmi leti. Letos bo izdal že četrti album.

V decembru je s svojim bendom razveseljeval publiko marsikje po Sloveniji, zadnje mesece pa veliko časa preživi v glasbenem studiu, saj ne snema samo novega singla, ampak pripravlja nov album. Čeprav časi izdajam daljših albumov, kot pravi Nino, niso najbolj naklonjeni in se večina izvajalcev osredotoča samo na izdajanje posameznih pesmi, pevec in pianist pravi, da se je za svojo publiko vredno potruditi ter ponuditi ne samo veliko, ampak kar največ. »Veliko se pogovarjam z glasbenimi kolegi in tudi sam se večkrat sprašujem, kako in kaj je danes z izdajo albuma, plošče. Ali je v tem času, ko je tempo življenja tako hiter in ljudje težko ohranjamo pozornost dalj časa pri eni stvari, to sploh smiselno. Vendar sem prišel do zaključka, da je treba za publiko dati od sebe vse in še več. Zato sem si rekel, da ne bom izdal samo nove pesmi in videospota, ampak bo nekje do jeseni končana moja že četrta avtorska plošča. To bo hkrati lepa pika na i ob moji 15. obletnici delovanja in po zmagi na Popevki,« je zaključil priljubljeni glasbenik, ki ostaja med bolj predvajanimi v etru radijskih postaj in tudi eden uspešnejših na pretočnih servisih (Spotify, Apple Music ...). V letošnjem letu torej napoveduje novo ploščo in obljublja, da bo ob tem postregel še s kakšnim presenečenjem.