Ne odlašajte s prijavo, Kulinarični dan se bliža

Oglasno sporočilo
9. 5. 2019, 10.59
Posodobljeno: 9. 5. 2019, 11.00
Deli članek:

Privoščite si dan, zapolnjen s kuharskimi delavnicami in namigi vrhunskih strokovnjakov, vodeno vinsko degustacijo, odlično hrano in pijačo, ter ga zaključite s popoldanskim razvajanjem s koktajli. Pridružite se nam v soboto, 18. maja, na Kulinaričnem dnevu!

Revija Dober tek
Pridružite se vrhunskim strokovnjakom na kulinaričnem dnevu!

V soboto, 18. maja, se bo odvil Kulinarični dan, na katerem se bomo družili ljubitelji kulinarike in kuhanja ter svoje znanje poglobili in nadgradili. Zbrali smo odlično ekipo strokovnjakov in pripravili praktične dvourne delavnice za odločen vstop v kulinarično poletje. V sodobnem Centru kulinarike in turizma KULT316 v Šentvidu v Ljubljani bomo v manjših skupinah zasedli demonstracijsko in učno kuhinjo, na čudovitem vrtu restavracije KULT316 bo dišalo po žaru, vmes pa bomo črpali vinsko znanje enologa. Ob sončnem zahodu bomo dan zaključili ob druženju s koktajli in s kulinaričnim srečelovom, da bo prav vsak domov odnesel nagrado.

Namig: Kulinarični dan je lahko tudi čudovito darilo!

KULINARIČNI DAN lahko doživite že za 87 € (s popustom za prijavo 2 osebi: 156 €) - vključena vsa hrana in pijača, vse sestavine, kuhinjski pripomočki, degustacije ...!
PRIJAVE ZBIRAMO >>> TUKAJ!

Delavnica Ribja kuharija

Pod mentorstvom dveh odličnih poznavalcev, Irene Fonda in chefa Tomaža Bevčiča, bomo spoznali, kako prepoznati dobro in zares svežo ribo in kako jo pripraviti, da poudarimo njen prefinjeni okus. Vsak se bo naučil filirati, iz kosti bomo skuhali ribji fond, se z japonskimi noži naučili narezati tanke rezine ribjega karpača, skuhali bomo tudi kremasto rižoto in pripravili jedi, s katerimi boste očarali svoje goste!

Promocijsko gradivo
Pridružite se vrhunskim strokovnjakom na kulinaričnem dnevu!

Delavnica Peka na žaru in dimljenje

Prihaja sezona piknikov in letos boste navdušili! Spoznali bomo, kako izbrati pravi žar zase in pravo meso za svoj žar, kako pravilno speči steak in kako peči velike kose mesa, kaj je direktna in indirektna peka, kako se lotiti dimljenja, zakaj izbrati zorjeno meso, kako lahko na žaru spečemo kar celega piščanca, pico in celo hlebec kruha kot iz krušne peči! Skratka: letos bo žar postal vaša letna kuhinja.

Revija Dober tek
Prihaja sezona piknikov in letos boste navdušili!

Slaščičarska delavnica

Mojster slaščic in zaprisežen čokoholik Gorazd Potočnik nas bo naučil slaščičarskih tehnik, s katerimi bomo doma slaščice stresali iz rokava! Naučili se bomo temperirati čokolado za sijoče sladice, narediti slaščičarsko kremo, sadni kuli, čokoladni ganaš in zračen mus, si naredili personalizirano čokoladno tablico, okraševali in seveda okušali, medtem pa iz prve roke izvedeli številne trike, namige, najpogostejše napake in kako jih popraviti.

Promocijsko gradivo
Pridružite se vrhunskim strokovnjakom na kulinaričnem dnevu!

Vodena vinska degustacija

Na vodeni vinski degustaciji bomo z enologom vinske kleti Puklavec Family Wines Nejcem Borkom spoznali, kako vino pravilno okušati, kako ga ponuditi, katere kozarce izbrati in kako uživati v kar največ subtilnih zgodbah, ki jih ponuja dobro vino. Izvedeli bomo, kaj počne enolog, kdo je sommelier in kaj lahko preberemo iz sledi, ki jih na steklu pusti vino, ko ga zavrtimo v kozarcu. Okusili bomo odlična vina različnih sort in leg ter ugotavljali razlike in podobnosti.

Revija Dober tek
Na vodeni vinski degustaciji bomo skrivnosti vina spoznavali z enologom vinske kleti Puklavec Family Wines Nejcem Borkom.

PRIJAVE ZBIRAMO >>> TUKAJ!

Kaj vse vas čaka, če se nam boste pridružili na Kulinaričnem dnevu?

- kuharske delavnice z vrhunskimi strokovnjaki
- peka na žaru in dimljenje z Matejem Stipaničem (Custom grill)
- filiranje in priprava rib z Ireno Fonda (ribogojnica Fonda) in chefom Tomažem Bevčičem (restavracija Rizibizi)
- slaščičarska delavnica s chefom Gorazdom Potočnikom (Gox Sladkozvočje)
- vodena vinska degustacija s sommelierjem
- degustacija oljčnih olj različnih sort
- odmori s prigrizki in pijačo, prepleteni z zanimivimi kuharskimi dejstvi
- zaključno druženje s koktajli
- darila sponzorjev
- nagradna igra
- e-knjižica receptov in pridobljenega znanja
- ugodnosti na naslednjem kulinaričnem dnevu

Dogodek, ki ga ne gre zamuditi!

Kulinarični dan je zasnovala revija Dober tek, za odlično organizacijo bo poskrbel Event24, za medijsko podporo Media24, za dobro vzdušje pa ljubitelji kuhanja, chefi, dobavitelji in vinarji.

Več informacij o dogodku najdete TUKAJ, na družbenem omrežju Facebook ali na strani revije Dober tek!

Estrada

kataya
Ponosna na svojega moškega

Kataya razočarano ugotavlja, da še vedno živimo v moškem svetu

alenka-pinterič
Med iskrenimi ljudmi

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne bi imela šans

čuki, jože-potrebuješ
Intervju: Jože Potrebuješ

"Pijanščine že od nekdaj ne razumem in s tem, da grem komu na živce, nimam težav"

VR AKTUAL - LMSP ODDAJA 3 - FOTO Jaka Zorman (36 of 58)
Last minute sanjska poroka na Aktualu

Lupljenje krompirja, zavezovanje vezalk in trije plesni izzivi

nina puslar
Izvajalka s skoraj 300 tisoč sledilci

Nini Pušlar ne manjka oboževalcev, kjer koli že nastopa

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

Zanimivosti

460956610_940626324765117_1428177546756988567_n
Državno tekmovanje

Najtežja buča je imela 615 kilogramov, izmerili tudi najdaljšo doslej

botoks1 shutter
Instagramov obraz

Najstnice polnila naročijo na spletu in si jih vbrizgavajo kar same

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno