Masterchefica Alma Rekić je za vse, ki praznujejo valentinovo, delila sladek recept iz svoje bogate zbirke. Pregrešna sladica Srčna kraljica je, kot pravi, posvečena zaljubljenim. In kaj vse potrebujemo?
Sestavine: 8 beljakov, 200 g sladkorja, 150 g sladkorja v prahu, 30 g jedilnega škroba, 500 g jagodičevja (maline, borovnice, jagode, robidnice), 250 ml smetane, 2 žlici sladkorja, 2 cl vinjaka, 100 g mascarponeja ter 70 g stepene sladke smetane.
Kaj pa priprava? »Plitek pekač obložimo s papirjem za peko. Pečico vklopimo na 100 °C. Beljake z mešalnikom stepemo v čvrst sneg, ki mu med nenehnim mešanjem počasi, po žlicah, dodajamo zmleti sladkor in jedilni škrob ter vse skupaj rahlo in dobro premešamo. Tako pripravljeno zmes nadevamo v napravo za brizganje, ki ima veliko odprtino. Na pekač nabrizgamo okroglo dno, za kar porabimo 3/4 zmesi. Iz preostale zmesi po robu nabrizgamo poljubčke, ki se skoraj dotikajo. Pekač s tortno osnovo potisnemo v ogreto pečico in torto v njej sušimo približno 8 ur.
Vratca pečice naj bodo ta čas odprta toliko, da lahko v režo potisnemo ročaj kuhalnice. Osnovo iz posušenega snega vzamemo iz pečice, z nje odstranimo papir, jo položimo na servirni krožnik in počakamo, da se dno ohladi. Jagodičevje operemo, preberemo in odcedimo. Smetano zmešamo z mascarponejem in dodamo še malo vinjaka. Osnovo na debelo namažemo z nadevom, nato pa razporedimo po njej še jagodičevje. Dodamo še svežo meliso,« nam je povedala Alma.