To je torta, ki si jo lahko pripravimo tudi zvečer, saj je njena priprava izjemno preprosta in vsebuje večinoma sestavine, ki jih že imamo doma. V njej se prepletata okus kakava in kokosa, ki je izjemno priljubljena kombinacija. Če si zaželimo nekaj še posebej dekadentnega pa jo lahko prelijemo s čokoladno glazuro. Njami!
Potebujemo:
- 300 g polostre moke,
- 1 čajna žlička pecilnega praška,
- 150 g sladkorja,
- 1 zavojček vanilin sladkorja,
- 3 žlice naribanega kokosa,
- 1/2 l pinjenca ali kefirja,
- 1/8 l olja,
- 2 jajci,
- 1 žlica ruma,
- 2 žlici kakava,
- 1 žlica limoninega soka,
- maslo in groba moka za pekač
Za dekoracijo, po želji: čokoladna glazura, naribani kokos
Postopek:
- Pekač dobro namastimo in potresemo z moko.
- V skledo presejemo moko in pecilni prašek, dodamo sladkor in vanilin sladkor, kokos, pinjenec ali kefir, olje, jajca, rum in limonin sok. Vse skupaj dobro premešamo.
- Medtem vklopimo pečico na 200 °C.
- Na pripravljeni pekač razporedimo testo, površino zgladimo z lopatko in sladico položimo na srednjo prečko segrete pečice. Temperaturo zmanjšamo na 180 °C in počasi pečemo približno 25 minut.
- Po peki pustimo, da se sladica ohladi v pekaču, nato jo vzamemo ven in prelijemo z glazuro in potresemo z naribanim kokosom.
- Ko se glazura strdi, torto narežemo, vsak kos pa lahko okrasimo s kepico stepene smetane ali sladoleda in postrežemo.