Potrebujemo:
- 5 beljakov
- 275 g sladkorja
- 20 g mandljev v lističih
Za nadev:
- 150 ml polnomastne smetane za stepanje
- 200 ml grškega jogurta
- 225 g jagod (ali drugega sadja)
Priprava:
-
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.
-
Pekač v velikosti približno 33 x 23 cm obložimo s peki papirjem.
-
Stepemo beljake v trd sneg. Počasi dodajamo sladkor, žlico po žlici in stepamo dokler ne dobimo svetleče zmesi in smo porabili ves sladkor.
-
Dobljeno maso iz beljakov razporedimo na pekač in potrosimo z mandljevimi lističi. Pečemo 8 minut, oziroma dokler ne postane rahlo zlate barve.
-
Temperaturo v pečici znižamo na 140 stopinj Celzija in pečemo še dodatnih 15 minut, dokler ne postane hrustljavo in trdno na otip.
-
Vzamemo iz pečice, zvrnemo na lesen pladenj in odstranimo peki papir. Pustimo počivati 10 minut.
-
Tačas stepemo smetano in rahlo vmešamo jogurt ter dobljeno zmes razporedimo po biskvitu. Enakomerno dodamo na četrtine razrezane jagode in zavijemo v rulado po dolžini.
-
Vse skupaj tesno zavijemo v peki papir in pustimo počivati v hladilniku.