Na tokratnem Tekmovanju ljubiteljskih kuharjev so v sodelovanju z najmlajšim slovenskim kuharskim mojstrom Lojzetom Čopom nastali video recepti, ki bodo zagotovo navdušili vaše goste. Tema tekmovanja je bila Velikonočna generalka, a to ne pomeni, da v okusih velike noči ne moremo uživati tudi na preostale dni v letu.
Poglejte si videe z navodili za pripravo pomladnega menija in svoje goste navdušite s klasičnimi okusi v inovativni preobleki. Sestavine in natančne recepte za posamezno jed najdete v opisu vsakega videa.
Glavna jed: Šunkina pena in velikonočni kruhki
Šunka v malo drugačni obliki v družbi spomladanske zelenjave ter okusnih kvašenih kruhkov so odlična kombinacija, ki ustvari osvežujoče spomladansko kosilo. Ker je praznikov konec, pa lahko kvašeno testo namesto v zajčke raje oblikujte v pletenice ali drugo podobno obliko.
Sladica: Čokoladni pirhi na palčki
Sladica na palčki oziroma tako imenovani »cakepops« postajajo zaradi svoje praktičnosti in privlačnega izgleda vse bolj priljubljeni. Najboljša novica pa je, da je njihova izdelava povsem preprosta, okrasimo pa jih lahko popolnoma po svojem okusu. Tudi tukaj se lahko izognete velikonočnim oblikam, in namesto pirhov oblikujete preproste kroglice.