Včasih smo za nasvet vprašali "strica Googla", danes se zdi, da jih vedno več najdemo na TikToku.
Tako so se uporabniki te video platforme lahko podučili, da že od nekdaj narobe shranjujejo jajca. Lastnik kokošje farme iz Nebraske, Noah Young je v svoji objavi razložil za kaj gre in razkril skrivnost.
"Najprej je treba vedeti, da ima vsako jajce dva konca - bolj koničastega in bolj zaobljenega. In tisti, bolj zaobljeni, vsebuje nekaj, čemur se reče 'zračni žep" in ta žep preprečuje bakterijam, kot je recimo salmonela, da bi lahko prišle do rumenjaka," pravi kokošji ekspert.
"Če boste shranjevali jajca z zaobljenim delom spodaj, se bo ta zračni žep začel dvigovati in bo bakterije prinesel bliže rumenjaku, kjer se bodo lahko razvijale. Če pa koničati del obrnete navzdol, pa bo ostal na vrhu jajca in jih tako dlje časa ohranil sveža," pravi Noah.