Miške vsi dobro poznate in so pri nas prav tako priljubljene. Narejene so iz kvašenega testa, kot krofi in flancati. Običajno jih posipamo samo s sladkorjem v prahu, tokrat pa vam ponujamo recept za malce drugačne, "obogatene" miške.
Najprej pripravimo testo:
V skledo presejemo pol kilogramam pšenične moke in na sredini naredimo jamico.
V manjši posodi zmešamo 30 g kvasa s toplo vodo, da se stopi. Kvas počasi zlivamo med moko, s kuhalnico pa neprestano mešamo in prilijemo še toliko vode, da dobimo gladko kremasto testo.
Posodo s testom pokrijemo in na toplem pustimopribližno eno uro, da vzhaja.
V posodi segrejemo toliko olja - lahko pa tudi svinjske masti - da bodo miške v njem plavale. Pazimo da olje ne bo prevroče, ker se bodo miške v tem primeru zapekle samo od zunaj.
Z vlažno žlico zajemamo testo in ga dajemo v vroče olje ter miške enakomerno zlatorumeno ocvremo. S penovko jih poberemo iz maščobe in odcedimo na papirnati brisački.
Približno 200 g orehov grobo sesekljamo, v primerno posodo pa zlijemo okoli 100 g medu in ga samo segrejemo, tako da je topel in ne vroč - nikakor pa ne sme zavreti. Ko je med topel vanj vmešamo orehe.
Miške zložimo na krožnik v obliki piramide, jih prelijemo z medom in orehi ter potresemo z mletim cimetom.