Za pajkce potrebujete:
1 skodelica mesa jedilne buče
2 skodelici moke
1 pecilni prašek
1,5 skodelica rjavega sladkorja
1 čajna žlička cimeta
½ čajne žličke nastrganega muškatnega oreščka
¼ čajne žličke mletih klinčkov
½ čajne žličke mletega ingverja

Zanimivosti
Leta 2005 je Rotary klub Ljubljana svojemu mestu podaril ikonično uro
100 gramov masla
2 jajci
Priprava:
Meso buče narežite na koščke, skuhajte do mehkega, odcedite in z vilico ali ročnim mešalnikom zmečkajte v pire.
V posodi zmešajte moko, pecilni prašek, rjavi sladkor, cimet, nastrgan muškatni orešček, mlete klinčke in ingver.
V drugi posodi v stopljeno maslo vmešajte jajci in dobro premešajte. K tej zmesi dodajte bučni pire.
Mokro zmes prelijte k suhim sestavinam in zmešajte, tako da zmes postane enakomerna.
Maso vlijte v modelčke za muffine in pecite 15-18 minut pri 200 stopinjah.
Pečene muffine premažite s stopljeno čokolado in posujte s čokoladnimi mrvicami. Okrasite jih s koščki bele čokolade ali barvnimi bonboni, ki predstavljajo oči ter jim za popoln izgled pajka dodajte še bonbone “vezalke” v črni barvi.
Lahko pa pajkove nožice naredite tudi tako, da stopite jedilno čokolado v vodni kopeli, potem pa jo polijete na peki papir in ko še ni popolnoma ohlajena, vendar je že strjena, z nožem narežete na tanke trakove približno enakih dolžin ter jih narahlo upognete - vendar previdno, da se vam čokolada pri tem ne zlomi. Ko se popolnoma ohladijo, jih zapičite v muffine.
