Zanimivosti

Ideja za kosilo: Nežne lisičke za uživače

Tina Lucu
19. 9. 2020, 11.50
Deli članek:

★★★ REVIJA LIZA/MAJA★★★

profimedia, dreamstime
Lisičke za uživače

Sezona gob je na vrhuncu. Nekateri prisegajo na jurčke, drugi pravijo, da so lisičke boljše. Tokrat smo za vas pripravili nežne lisičke za uživače. Če ste jih sami nabrali, bodo še okusnejše.

Sestavine za 2 osebi:

200 g lisičk

300 g majhnih jurčkov

1 strok česna

1 majhen rdeč čili

1 majhen šopek peteršilja

4 rezine telečjega hrbta (brez maščobe, po 80 g)

poper

2 rezini pršuta

4 žajbljevi listi

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Gospodarstvo

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

sol

6 žlic olivnega olja

50 ml suhega belega vina

30 g masla

Priprava:

1 Očistite lisičke in jurčke. Večje jurčke prepolovite oziroma jih zrežite na četrtine. Lisičke na hitro oplaknite in jih obrišite s papirnato brisačo. Česen olupite in drobno sesekljajte. Čili oplaknite, ga po dolgem prepolovite, očistite in zrežite na drobne kocke. Peteršilj oplaknite, otresite do suhega in drobno sesekljajte.

2 Meso otrite do suhega, ga denite v vrečko za zamrzovanje in ga potolcite. Zgornje strani natrite s poprom in jih obložite s pol rezine pršuta in enim žajbljevim listom. Meso prepognite, ga spnite in ga nato z obeh strani začinite s soljo in poprom.

3 V večji ponvi segrejte tri žlice olja ter na njem z obeh strani krepko popecite meso. Vzemite ga iz ponve, vanjo vlijte še malo olja in na njem na visoki temperaturi 4-5 minut pecite gobe, česen in čili. Začinite in zalijte z vinom. Nato v mešanici približno 2 minuti dušite še meso. Dodajte še koščke masla in jih vmešajte. Potresite s peteršiljem.

Čas priprave: 50 minut.

Na osebo približno 610 kcal, beljakovine: 37 g, maščobe: 49 g, ogljikovi hidrati: 2 g.

Iz revije ★★★ REVIJA LIZA/MAJA★★★. kjer najdete še več krasnih receptov za jedi z lisičkami. Tudi na spletu.

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025