Zanimivosti

Rebrca z zeliščnim likerjem

Tina Lucu
13. 9. 2020, 12.18
Deli članek:

★★★ REVIJA LIZA/MAJA★★★

profimedia
rebrca

Za 4 osebe potrebujete:

pol čebule

50 g prekajene slanine

1 žlico olja

50 g medu

125 ml zeliščnega likerja

1 rdeč čili

250 ml paradižnikovega kečapa

sol

1 kg rebrc

1 Čebulo in slanino zrežite na drobne kocke. Oboje popecite na olju. Dodajte med in liker in vse skupaj malce povrite. Očistite čili in ga drobno sesekljajte. Skupaj s kečapom ga dodajte omaki, jo malce povrite in začinite s soljo.

2 Rebra oplaknite in jih obrišite. Premažite jih s pripravljeno mešanico in jih marinirajte približno 4 ure. Na žaru jih pecite približno 30 minut in jih med peko nekajkrat obrnite.

Čas priprave: približno 45 minut + mariniranje 4 ure.

Na osebo približno 680 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 30 g.