Za 4 osebe potrebujete:
pol čebule
50 g prekajene slanine
1 žlico olja
50 g medu
125 ml zeliščnega likerja
1 rdeč čili

Njena.si
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
250 ml paradižnikovega kečapa
sol
1 kg rebrc
1 Čebulo in slanino zrežite na drobne kocke. Oboje popecite na olju. Dodajte med in liker in vse skupaj malce povrite. Očistite čili in ga drobno sesekljajte. Skupaj s kečapom ga dodajte omaki, jo malce povrite in začinite s soljo.
2 Rebra oplaknite in jih obrišite. Premažite jih s pripravljeno mešanico in jih marinirajte približno 4 ure. Na žaru jih pecite približno 30 minut in jih med peko nekajkrat obrnite.
Čas priprave: približno 45 minut + mariniranje 4 ure.
Na osebo približno 680 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 30 g.