Recept je prispevala blogerga Wala Albueid iz Avstralije in z njim navdušila mnoge na instagramu.
Kolač je nadvse enostaven za pripravo, saj zanj potrebujete le tri sestavine:
600 ml sladke smetane
700 g čokolade (najbolje jedilne ali črne, lahko pa tudi v prahu)
1 škatlo biskvitnih keksov po lastni izbiri
Najprej čokolado in smetano zmešate skupaj. Če imate čokolado v prahu, segrevanje ne bo potrebno, le dobro je treba vse skupaj zmešati z mikserjem. Če uporabite jedilno ali črno čokolado, jo najprej stopite na vodni pari, potem pa, ko se malce shladi ali pa že med topljenjem vmešajte smetano. Pazite samo, da mešanica ne bo prevroča, ker smetana lahko zakrkne.
Ko imate zmes pripravljeno nadrobite kekse na srednje velike koščke. Lahko pa jih seveda tudi zdrobite.
Dodajte jih v čokolado in dobro premešajte.
Potem obložite model za kolače s pvc folijo in vanj vlijte vso zmes.
Za nekaj ur, še bolje pa čez noč, postavite vse skupaj v hladilnik.
Ko se kolač strdi, ga zvrnite na podstavek in okrasite s sadjem, lahko dodate še malo dodatne smetane, ali pa stopljeno belo čokolado.
Wala je izbrala jagode, dobro pa se podajo tudi sveže ali kandirane višnje.
Pod člankom imate še en Walin recept iz njenega instagram profila - rožnata vanilijeva pannacotta z mandljevimi in vrtničinimi pralinami (v angleščini)
Pa dober tek!