Zanimivosti

Sadni karpačo z marelično omako

Tina Lucu
10. 7. 2020, 17.10
Deli članek:

★★★ REVIJA LIZA/MAJA ★★★

Profimedia
karpačo

Karpačo ponavadi povezujemo z mesom in ribami, vendar gre pri tej jedi predvsem zato, da je glavna sestavina surova in čimbolj na tanko narezana. Tokrat vam predstavljamo recept za zelo osvežilen karpačo, primeren za vroče poletne dni.
 

Sestavine za 4 osebe:

500 g zrelih marelic

2 žlici drobno mletega sladkorja

1/4 žlice mletega cimeta

sok 1,5 limone

1 žlica škroba

2 srednje veliki sladki jabolki

2 zreli hruški

2 figi

Priprava:

1 Marelice operite, jim odstranite koščice in jih denite v ponev.

2 Prilijte limonin sok, 100 ml vode, dodajte cimet in jih zakuhajte. Nato jih pretlačite s paličnim mešalnikom, dodajte škrob, umešan z malce vode, in mešanico zavrite.

3 Posodo odstavite s kuhalne površine, jo ohladite v hladni vodi in jo nato postavite v hladilnik.

4 Sadje oplaknite in ga obrišite. Jabolka in hruške zrežite na krhlje  in odstranite peščišče. Sadje narežite na čim tanjše rezine, dodajte limonin sok, vse skupaj premešajte in porazdelite po krožnikih. Čez vsako porcijo prelijte marelično omako ter potresite z mletim cimetom.

Še več krasnih osvežilnih sadnih receptov lahko najdete v novi številki ★★★ REVIJA LIZA/MAJA ★★★

Zanimivosti

zenska s hranilnikom
Zanimivosti

Ti ugodni izdelki so si prislužili znak “ODLIČNA KAKOVOST”

položaj otroka, vaja, joga
Jutranja telovadba

Ko vstanemo, najprej temeljito razgibajmo zaspane ude

potos, zalivanje, sobna rastlina
Zelena oaza

Sobne rastline za vse, ki jim vrtnarjenje ne gre najbolje od rok

mikrovalovna pečica
Nepogrešljiv aparat

Določeno hrano lahko v mikrovalovni pečici raznese ali pa celo zogleni

kavni aparat
Čiščenje in vzdrževanje

Poskrbite, da vam dragega kavnega aparata ne uniči vodni kamen

rep03-2025_naslovka
Zanimivosti

Obračun v političnem zakulisju: tarča je Robert Golob, ne Boštjan Poklukar