Karpačo ponavadi povezujemo z mesom in ribami, vendar gre pri tej jedi predvsem zato, da je glavna sestavina surova in čimbolj na tanko narezana. Tokrat vam predstavljamo recept za zelo osvežilen karpačo, primeren za vroče poletne dni.
Sestavine za 4 osebe:
500 g zrelih marelic
2 žlici drobno mletega sladkorja
1/4 žlice mletega cimeta
sok 1,5 limone
1 žlica škroba
2 srednje veliki sladki jabolki
2 zreli hruški
2 figi
Priprava:
1 Marelice operite, jim odstranite koščice in jih denite v ponev.
2 Prilijte limonin sok, 100 ml vode, dodajte cimet in jih zakuhajte. Nato jih pretlačite s paličnim mešalnikom, dodajte škrob, umešan z malce vode, in mešanico zavrite.
3 Posodo odstavite s kuhalne površine, jo ohladite v hladni vodi in jo nato postavite v hladilnik.
4 Sadje oplaknite in ga obrišite. Jabolka in hruške zrežite na krhlje in odstranite peščišče. Sadje narežite na čim tanjše rezine, dodajte limonin sok, vse skupaj premešajte in porazdelite po krožnikih. Čez vsako porcijo prelijte marelično omako ter potresite z mletim cimetom.
Še več krasnih osvežilnih sadnih receptov lahko najdete v novi številki ★★★ REVIJA LIZA/MAJA ★★★